Dýňové rizoto s parmezánem recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Dýňové rizoto s parmezánem je lahůdka na které si pochutnají nejen vegetariáni. Také při bezlepkové dietě s ním budete mít úspěch.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 dýně Hokkaido
  • 200 g anglické slaniny
  • 2 jarní cibulky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 150 g parmezánu
  • 400 až 500 g rýže arborio
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • zeleninový vývar


Způsob přípravy

Dýni oloupeme, odstraníme semena a nakrájíme ji na malé kostičky. V hrnci zahřejeme olej a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou slaninu a nakrájenou jarní cibulku.

Přidáme rýži a za stálého míchání ji krátce restujeme se slaninou a s cibulí. Přisypeme na kostičky nakrájenou dýni, promícháme a lehce podlijeme vše vývarem.

Pod pokličkou pak všechno dusíme, občas trochu podlijeme, a to tak dlouho, dokud není rýže měkká. Během vaření přidáme podle potřeby sůl a pepř a nakonec necháme tekutinu vydusit.

Při podávání hustě posypeme parmezánem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dýňové rizoto s parmezánem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dýňové rizoto s parmezánem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dýňové rizoto parmezánem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dýňové rizoto s parmezánem

Kde najít informace



×