Jemná bylinková polévka s krutony recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Jemná bylinková polévka chutná nejlépe na jaře a z čerstvých zelených bylin. Klidně přidejte i některé další, podle vlastní chuti. Krutony můžete připravit nejen z chleba, ale použijte i starší rohlíky nebo housky.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1/2 hrnku nasekaných špenátových listů
  • 1/2 hrnku nasekané pažitky
  • 1/2 hrnku nasekané petržele
  • 1/2 hrnku nasekaného polníčku
  • 2 vejce
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce mouky
  • sůl
  • sušená majoránka
  • 2 plátky chleba


Způsob přípravy

Všechny bylinky důkladně opereme ve studené vodě a nasekáme nadrobno. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme jednu lžíci mouky a připravíme světlou jíšku.

Jíšku zalijeme vodou, přidáme všechny bylinky, sůl a špetku majoránky. Polévku přivedeme k varu. V hrnku rozšleháme zbylou mouku s vejci na tekutou zavářku.

Polévku krátce povaříme a přitom do ní po lžících přidáváme zavářku. Chleba nakrájíme na kostičky a nasuchu ho upečeme v troubě.

Polévku podáváme s chlebovými krutony.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Jemná bylinková polévka s krutony recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu jemná bylinková polévka krutony .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jemná bylinková polévka s krutony

Kde najít informace



×