Jemná bylinková polévka s krutony recept
Jemná bylinková polévka chutná nejlépe na jaře a z čerstvých zelených bylin. Klidně přidejte i některé další, podle vlastní chuti. Krutony můžete připravit nejen z chleba, ale použijte i starší rohlíky nebo housky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/2 hrnku nasekaných špenátových listů
- 1/2 hrnku nasekané pažitky
- 1/2 hrnku nasekané petržele
- 1/2 hrnku nasekaného polníčku
- 2 vejce
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce mouky
- sůl
- sušená majoránka
- 2 plátky chleba
Způsob přípravy
Všechny bylinky důkladně opereme ve studené vodě a nasekáme nadrobno. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme jednu lžíci mouky a připravíme světlou jíšku.
Jíšku zalijeme vodou, přidáme všechny bylinky, sůl a špetku majoránky. Polévku přivedeme k varu. V hrnku rozšleháme zbylou mouku s vejci na tekutou zavářku.
Polévku krátce povaříme a přitom do ní po lžících přidáváme zavářku. Chleba nakrájíme na kostičky a nasuchu ho upečeme v troubě.
Polévku podáváme s chlebovými krutony.