Sdílet:

Hovězí zadní maso recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Hovězí zadní maso pečené s kořenovou zeleninou je opravdu lahůdka, která vám vydrží dlouho. Bude výborné například s rýží.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 150 g slaniny
  • 700 g vepřové kýty
  • 1 petržel
  • 1/2 celeru
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 2 lžíce másla
  • 1 bobkový list
  • 1 snítka petržele
  • 500 ml masového vývaru
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • olivový olej


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme na kroužky, zelenou petržel nakrájíme na drobno. maso očistíme, osolíme a opepříme ze všech stran a prošpikujeme kousky slaniny.

V pekáči rozpustíme máslo, přidáme 3 lžíce oleje a nakrájenou cibuli. Krátce cibuli osmahneme, pak přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a za stálého míchání ji opečeme dozlatova.

Na zeleninu položíme připravené maso, přidáme bobkový list, podlijeme trochou vývaru a v předehřáté troubě pečeme přikryté víkem hodinu až hodinu a půl. Během pečení často podléváme vývarem a maso poléváme výpekem.

Po upečení maso vyndáme z pekáče a nakrájíme na plátky. Odstraníme bobkový list a zeleninu z pekáče rozmixujeme tyčovým mixérem. Omáčku dochutíme solí podle potřeby a podáváme s plátky masa.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hovězí zadní maso recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hovězí zadní maso.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí zadní maso .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí zadní maso

Kde najít informace



×