Jemné krůtí řízky recept
Jemné krůtí řízky smažíme bez strouhanky a chutnají opravdu báječně. Vyzkoušejte je.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g krůtích prsou
- 3 vejce
- 1 lžíce rýžového škrobu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička pepře
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky kurkumy
- olivový olej na smažení
Způsob přípravy
Krůtí maso nakrájíme na plátky a naklepeme je. V míse smícháme žloutky, škrob, kurkumu, sůl, pepř a papriku. Do této směsi uložíme krůtí řízky a obalíme je v ní ze všech stran.
Bílky ušleháme do tuha se špetkou soli. Připravené řízky obalené ve vaječné směsi namočíme z obou stran do tuhých bílků a hned je vložíme do vyšší pánve s rozpáleným olejem. Smažíme dozlatova.
Tyto jemné řízky podáváme s obvyklou přílohou, výborné jsou s bramborovou kaší.