Krevety smažené v těstíčku recept
Krevety smažené v těstíčku s chutí a vůní čerstvého kopru jsou moc dobré. S oblíbeným dipem ze smetanového jogurtu a s opečeným bílým toustovým chlebem budou vynikající. Třeba jako předkrm.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 700 g loupaných malých krevet
- 2 vejce
- 1 lžíce nasekaného zeleného kopru
- sůl
- mletý černý pepř
- hladká mouka
- olivový olej na smažení
Způsob přípravy
V míse rozšleháme vejce se špetkou soli, pepře a s nasekaným koprem. Pak postupně přidáváme mouku. Tolik, aby vzniklo středně husté těstíčko. Očištěné krevety v něm pečlivě obalíme a hned je vhazujeme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje.
Krevety v oleji smažíme ze všech stran asi 3 minuty dozlatova. Pak je odložíme na papírové utěrky, abychom se zbavili přebytečného tuku. Hned podáváme.