Krůtí řízečky pečené se zeleninou recept
Krůtí řízečky pečené se zeleninou jsou oblíbeným receptem i proto, že celé jídlo připravíme v jednom pekáči a chutě i vůně všech ingrediencí se krásně promísí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 700 g krůtích prsou
- 1 jarní cibulka
- 5 brambory
- 1 kedlubna
- 150 ml sladké smetany
- 100 g parmezánu
- 80 g másla
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Krůtí maso naporcujeme na menší řízečky a lehce je naklepeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, stejně tak i kedlubnu. Jarní cibulku nakrájíme na kroužky.
Na trošce oleje na pánvi krátce opečeme plátky masa z obou stran. Mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Pekáč vymažeme olejem a na dno naskládáme vrstvu z poloviny brambor. Lehce je osolíme a opepříme. Na brambory rozložíme plátky masa, pak plátky kedlubny a vše posypeme cibulkou.
Na zeleninu rozložíme zbylé brambory a na ně položíme tenké plátky másla. Přidáme špetku soli a koření a pekáč vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 50 minut, pak vše zalijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Již jen krátce zapečeme dorůžova a můžeme podávat.