Krůtí řízečky pečené se zeleninou recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Krůtí řízečky pečené se zeleninou jsou oblíbeným receptem i proto, že celé jídlo připravíme v jednom pekáči a chutě i vůně všech ingrediencí se krásně promísí.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 700 g krůtích prsou
  • 1 jarní cibulka
  • 5 brambory
  • 1 kedlubna
  • 150 ml sladké smetany
  • 100 g parmezánu
  • 80 g másla
  • mletý černý pepř
  • mořská sůl
  • olivový olej


Způsob přípravy

Krůtí maso naporcujeme na menší řízečky a lehce je naklepeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, stejně tak i kedlubnu. Jarní cibulku nakrájíme na kroužky.

Na trošce oleje na pánvi krátce opečeme plátky masa z obou stran. Mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů.

Pekáč vymažeme olejem a na dno naskládáme vrstvu z poloviny brambor. Lehce je osolíme a opepříme. Na brambory rozložíme plátky masa, pak plátky kedlubny a vše posypeme cibulkou.

Na zeleninu rozložíme zbylé brambory a na ně položíme tenké plátky másla. Přidáme špetku soli a koření a pekáč vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 50 minut, pak vše zalijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Již jen krátce zapečeme dorůžova a můžeme podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Krůtí řízečky pečené se zeleninou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu krůtí řízečky pečené zeleninou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Krůtí řízečky pečené se zeleninou

Kde najít informace



×