Lilková parmigiana recept
Co s letošní likovou úrodou? Jednoduše si vyčarujte delikátní parmigianu. Lehké vegetariánské jídlo po kterém se jen zapráší.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 domácí lilky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 600 g rajčat z plechovky
- 2 lžičky sušeného oregana
- 250 g mozzarelly
- 100 g parmazánu
- 1 hrst bazalky
Způsob přípravy
Lilky nakrájejte podélně na plátky a z obou stran opečeme na sucho na grilovací pánvi.
Na oleji zpěňte nakrájenou cibulku a rozdrcený česnek. Přidejte rajčata, oregano, osolte a opepřete. Duste 10 minut.
Do pekáče rozložte plátky lilku. Přelijte rajčatovou omáčkou, zasypte částí nakrájené mozzarelly a strouhaného parmazánu. Přidejte další vrstvu lilku a rajčatové omáčky. Povrch zasypte zbývající mozzarellou a parmazánem.
Zapékejte 15 minut v troubě vyhřáté na 190 °C.
Na závěr lilky posypeme lístky bazalky a parmazánem.