Pikantní kuřecí křidýlka recept
Pikantní kuřecí křidýlka pečená v troubě třeba s oblíbeným dipem, to je pochoutka. Jednoduchý recept, který zvládne i kuchař začátečník.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/2 kg kuřecích křidýlek
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 stroužek česneku
- 50 ml piva
- špetka soli
- špetka chilli koření
- špetka pepře
Způsob přípravy
Ve větší míse smícháme pivo, olivový olej, kečup, sojovou omáčku a utřený česnek. Důkladně prošleháme a přidáme sůl, pepř a chilli. Znovu promícháme a do této marinády naložíme všechna křidýlka a necháme je marinovat 3 hodiny.
Nyní si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Připravíme si pekáč s víkem, maso do něj naskládáme a zalijeme marinádou. Přiklopíme víko a pečeme křidýlka v předehřáté troubě půl hodiny.
Po této době odstraníme víko, zvýšíme teplotu trouby na 220 stupňů a 15 až 25 minut dopékáme křidýlka do měkka.