Polévka z kapusty recept
Polévka z kapusty je sytá a jemná. Voní česnekem a můžeme jí nahradit letní večeři.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 hlávka kapusty
- 2 zelené jarní cibulky
- 3 stroužky česneku
- 2 brambory
- zelená petrželová nať
- rostlinný olej
- sůl
- mletý černý pepř
- mletý kmín
- hladká mouka
Způsob přípravy
Do hrnce nalijeme trochu oleje a přidáme na tenké proužky nakrájenou jarní cibulku. Krátce ji osmahneme a pak přidáme asi jednu lžíci hladké mouky, dobře vše promícháme a zalijeme studenou vodou. Podle velikosti hlávky kapusty dáme vody asi 1 až 1,5 litru.
Kapustu zbavíme košťálů a nakrájíme jí na malé kousky. Vodu v hrnci přivedeme k varu a kapustu do ní nasypeme. Nakonec přidáme ještě na malé kostky nakrájené oloupané brambory a polévku osolíme. Vaříme odkryté do změknutí brambor.
Nakonec do polévky přidáme utřený česnek, pepř, kmín a nadrobno nakrájenou zelenou petrželku. Zamícháme a můžeme podávat. Pro větší jedlíky přidáme čerstvé pečivo.