Hovězí pečené na česneku a rozmarýnu recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření100 minPočet porcí2 porce

Hovězí pečené na česneku a rozmarýnu je jemné maso v pikantní omáčce. Podávat ho můžeme s vařenými brambory, nebo třeba s bramborovými noky.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g zadního hovězího masa
  • 2 lžíce vepřového sádla
  • 2 šalotky
  • 5 stroužků česneku
  • 2 snítky rozmarýnu
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • hladká mouka
  • hovězí vývar


Způsob přípravy

V misce smícháme utřený česnek se špetkou soli a pepře. Maso nakrájíme na plátky a potřeme je z obou stran česnekovou pastou. V pekáči rozpustíme sádlo a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme plátky masa a také je krátce opečeme z obou stran.

Maso podlijeme vývarem, přidáme rozmarýn, pekáč přiklopíme víkem a vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Maso upečeme do měkka za občasného podlití vývarem.

Měkké maso z pekáče vyndáme na talíř a vypečenou šťávu zahustíme trochou mouky. Promícháme a krátce povaříme. Podle potřeby přidáme vývar, aby měla omáčka správnou hustotu. Podle chuti můžeme ještě okořenit pepřem a solí.

Do hotové omáčky vrátíme zpátky plátky masa a můžeme podávat s vybranou přílohou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hovězí pečené na česneku a rozmarýnu recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí pečené česneku rozmarýnu .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí pečené na česneku a rozmarýnu

Kde najít informace



×