Hovězí pečené na česneku a rozmarýnu recept
Hovězí pečené na česneku a rozmarýnu je jemné maso v pikantní omáčce. Podávat ho můžeme s vařenými brambory, nebo třeba s bramborovými noky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g zadního hovězího masa
- 2 lžíce vepřového sádla
- 2 šalotky
- 5 stroužků česneku
- 2 snítky rozmarýnu
- sůl
- mletý černý pepř
- hladká mouka
- hovězí vývar
Způsob přípravy
V misce smícháme utřený česnek se špetkou soli a pepře. Maso nakrájíme na plátky a potřeme je z obou stran česnekovou pastou. V pekáči rozpustíme sádlo a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme plátky masa a také je krátce opečeme z obou stran.
Maso podlijeme vývarem, přidáme rozmarýn, pekáč přiklopíme víkem a vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Maso upečeme do měkka za občasného podlití vývarem.
Měkké maso z pekáče vyndáme na talíř a vypečenou šťávu zahustíme trochou mouky. Promícháme a krátce povaříme. Podle potřeby přidáme vývar, aby měla omáčka správnou hustotu. Podle chuti můžeme ještě okořenit pepřem a solí.
Do hotové omáčky vrátíme zpátky plátky masa a můžeme podávat s vybranou přílohou.