Polévka z mraženého hrášku recept
Polévka z mraženého hrášku je lahodný hráškový krém. Doplňte ho opečenými chlebovými krutony nebo třeba nasucho opečeným toastem z bílé veky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g mraženého hrášku
- 1 menší mrkev
- Kousek celeru
- 1 malá petržel
- 1 brambor
- 1 jarní zelená cibulka
- 60 g anglické slaniny
- olivový olej
- sůl
- mletý černý pepř
- špetka kari koření
Způsob přípravy
V hrnci na oleji osmažíme nakrájenou jarní cibulku. Po chvíli k ní přidáme brambory a kořenovou zeleninu nakrájenou na kostky. Chvíli všechno restujeme, pak přidáme mražený hrášek a vše zalijeme vodou. Polévku okořeníme pepřem, kari, osolíme podle chuti a přivedeme ji k varu.
Když je hrášek i zelenina měkká, tj. asi tak po 20 minutách, odstavíme polévku z plotny a zeleninu tyčovým mixérem rozmixujeme na hladký krém. Každou porci na talíři doplníme plátkem osmažené anglické slaniny a můžeme polévku podávat.