Rybí karbanátky recept
Rybí karbanátky z filé jsou výborným nápadem třeba na rychlou večeři. K nim třeba hranolky pečené nasucho v troubě nebo zeleninový salát.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 balení mraženého filé
- 2 vejce
- 2 housky
- 1/2 cibule
- kukuřičná strouhanka
- mléko
- olivový olej
- sůl
- mletý černý pepř
- čerstvý kopr
Způsob přípravy
Housky namočíme do mléka. Filé rozmrazíme a odstraníme přebytečnou vodu, V míse filé rozmačkáme, přidáme špetku soli, pepře, nastrouhanou cibuli, 1 lžíci nasekaného kopru a vejce. Ze změklých housek vymačkáme mléko a přidáme je také do mísy.
Vše důkladně promícháme, je li těsto řídké, přidáme strouhanku. Z těsta vytvoříme malé karbanátky a osmažíme je na oleji dozlatova.