Vařené hovězí žebro s křenem recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření150 minPočet porcí4 porce

Vařené hovězí žebro s křenem můžeme podávat už jen s chlebem. Ale například také s vařenými bramborami a kyselou okurkou.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 700 g hovězího žebra
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/8 celeru
  • 7 kuliček černého pepře
  • 2 l vody
  • sůl
  • čerstvý křen


Způsob přípravy

Omyté hovězí žebro zalijeme vroucí vodou, přidáme černý pepř, celou cibuli, mrkev, petržel a celer. Osolíme a vodu znovu přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu a zvolna maso vaříme přibližně 2 hodiny do měkka.

Mezitím oloupeme a nastrouháme na jemno křen. Uvařené maso oddělíme od kosti a nakrájíme na kousky. Hned podáváme. Hovězí vývar můžeme použít k přípravě omáčky nebo polévky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vařené hovězí žebro s křenem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu vařené hovězí žebro křenem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vařené hovězí žebro s křenem

Kde najít informace



×