Vepřová játra na slanině recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Vnitřnosti nebývají až tak častou složkou našeho jídelníčku a možná je to škoda. Například játra jsou bohatým zdrojem železa, a také zinku, který je důležitý pro zdravý růst nehtů a vlasů. Kdo nepatří mezi odpůrce vnitřností, měl by si játra - ať už vepřová, kuřecí nebo kachní -, občas zařadit do menu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 400 g vepřových jater (příp. telecí)
  • 1 větší nebo 2 menší cibule
  • 20 g anglické slaniny
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Játra omyjeme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky a zlehka naklepeme. Vzniklé řízky obalíme v mouce.

V hrnci rozpálíme tuk a řízky na něm z obou stran opečeme. Pak je vyjmeme a odložíme stranou.

Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, rajský protlak, řízky vrátíme zpět, dochutíme pepřem a vše podlijeme horkou vodou. Hrnec zakryjeme poklicí a maso dusíme doměkka.

V mezičase rozehřejeme na pánvi trochu oleje a vyškvaříme na něm na kostičky nakrájenou slaninu.

Měkká játra osolíme, servírujeme na talíř a ozdobíme opraženou slaninou. Pokrm podáváme s bramborem a salátem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřová játra na slanině recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vepřová játra na slanině.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová játra slanině .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová játra na slanině

Kde najít informace



×