Vepřová krkovička na medu recept
Vepřová krkovička na medu bude nejlepší s vařenými nebo pečenými bramborami. Místo vývaru můžete maso podlévat pivem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 plátky vepřové krkovice
- 250 ml vývaru
- 2 lžíce pravého medu
- 1 malá cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- rozmarýn
- tymián
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Připravíme si marinádu rozšleháním 1 lžíce oleje s medem, hořčicí a nasekanými zelenými bylinkami. Dno vymazaného pekáče vyložíme na plátky nakrájenou cibulí a plátky česneku.
Plátky masa osolím, opepříme a ze všech stran potřeme marinádou. Rozložíme je na cibuli a česnek a jen trochu podlijeme vývarem.
V předehřáté troubě pak maso přiklopené víkem pečeme asi 45 minut. Během pečení podle potřeby podléváme a v polovině této doby plátky masa obrátíme.
Po 45 minutách víko odklopíme a dopečeme maso odkryté. Občas ho poléváme výpekem.