Vepřová krkovička v hořčičné omáčce recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Vepřová krkovička v hořčičné omáčce bude výborná třeba s vařenými bramborami. Nebo máte raději rýži či knedlíky? I to je dobrá volba.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 plátky vepřové krkovice
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 100 ml smetany
  • 1 červená cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 bobkový list
  • 2 nová koření
  • 5 kuliček pepře
  • olivový olej
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • voda nebo vývar


Způsob přípravy

Plátky krkovičky z obou stran osolíme a opepříme. V kastrole na oleji restujeme nakrájenou cibuli dohněda. Pak přidáme plátky masa a zprudka je opečeme z obou stran.

Když je maso orestované dohněda, zalijeme ho vodou nebo vývarem, přidáme hořčici, bobkový list, nové koření a pepř, a pod poličkou maso dusíme do měkka. Během této doby maso podle potřeby podléváme.

Když je maso měkké, odložíme ho na talíř. Omáčku necháme téměř vydusit, přidáme mouku a promícháme, podlijeme znovu vývarem a krátce podusíme. Omáčku pak přecedíme přes síto, abychom se zbavili koření a cibule.

Do hotové omáčky přidáme smetanu a podle potřeby ji okořeníme nebo osolíme. Vložíme do ní plátky masa a už jen krátce provaříme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřová krkovička v hořčičné omáčce recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová krkovička hořčičné omáčce .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová krkovička v hořčičné omáčce

Kde najít informace



×