Haše se zeleninou recept
Haši se zeleninou stačí doplnit čerstvým pečivem nebo vařenými bramborami. Možná i čerstvým zeleninovým salátem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 mrekv
- 1/4 celeru
- 1 cibule
- 2 brambory
- 500 g hovězího masa
- 160 ml vývaru
- 1 lžíce sádla
- sůl
- mletý černý pepř
- čerstvá zelená petrželka
Způsob přípravy
V kastrole rozpustíme sádlo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Pak mrkev, celer a brambory očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Zeleninu přidáme k cibuli, lehce podlijeme vodou a dusíme 5 minut.
Po této době přidáme maso, které jsme mezitím umleli na masovém strojku. Promícháme a směs osolíme, opepříme a přidáme vývar. Haši dusíme asi 10 minut za občasného zamíchání.
Nakonec do hotové haše přidáme nasekanou čerstvou petrželku a jídlo naposledy promícháme. Ihned podáváme se zvolenou přílohou.