Římská pečeně
Římská pečeně - recept: K jemně nakrájené cibuli přidáme rajčatovou šťávu nebo protlak zředěný 3/4 sklenice vody, 1 vejce, ovesné vločky, saturejku, muškátový oříšek, sůl a Blesk.cz
Podobné recepty jako Římská pečeně
Římská cuketa
Na oleji zpěníme cibuli, česnek a nasekanou petrželku. Přidáme na kostky nakrájenou cuketu, rajský protlak, uzeninu, sůl,pepř a zalijeme vývarem. Necháme dusit do zhoustnutí. Můžeme ještě zaprášit hladkou moukou. 2. Podáváme s rýží nebo s přílohou podle chuti.
Podobné recepty jako Římská cuketa
Živáňská pečeně s bramborami z trouby podle Huga Hromase ...
Živáňskou pečeni podle sezony můžete vylepšit také paprikou nebo rajčaty. PRIMA TIP: Ať už je základem vašeho pokrmu zelenina, maso, nebo jiné ingredience, ujistěte se, že používáte jen ty nejkvalitnější. Suroviny v bio kvalitě najdete na farmě hospodařící v režimu ekologického zemědělství.
Podobné recepty jako Živáňská pečeně s bramborami z trouby podle Huga Hromase ...
Rýnská hovězí pečeně na zelenině
Rýnská hovězí pečeně na zelenině Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD. 7x. Šťavnaté maso, výrazně aromatická a lehce sladkokyselá omáčka tvoří základ slavné rýnské Sauerbraten. Pro slavnostní chvíle je jako stvořená a může se stát zajímavou alternativou k naší svíčkové.
Podobné recepty jako Rýnská hovězí pečeně na zelenině
Chléb pečený v římském hrnci postup recept
2011 06:38. Krásny chlebík. Tiež ho pečiem v rímskom hrnci, ale v elektrickej trúbe, takže si dovolím napísať aj tento postup pečenia. Pred pečením postriekam chlebík vodou, používam rozprašovať. Na spodku trúby je aj pohár s vodou počas celého pečenia.
Podobné recepty jako Chléb pečený v římském hrnci postup
Znojemská hovězí pečeně
Znojemská hovězí pečeně Zdroj: Pradobroty.cz. 19x. Tyto hnědé omáčky měl v jídelnách a hospodách málokdo rád. Většinou se jednalo o tuhou, prorostlou flákotu masa s UHO (univerzální hnědá omáčka) pochybné konzistence. 4 porce.
Podobné recepty jako Znojemská hovězí pečeně
Cikánská hovězí pečeně recept
Cikánská hovězí pečeně. Hovězí maso řádně prošpikované výbornou slaninou jsou základem tradiční pečeně. O dochucení se v tomto receptu skvěle postarají čerstvé papriky a rajčata. S přílohou v podobě vařené rýže či těstovin získáte chutný oběd.
Podobné recepty jako Cikánská hovězí pečeně
Štěpánská hovězí pečeně
Štěpánská hovězí pečeně Zdroj: FOODLOVER.CZ. 11x. Tahle štěpánská hovězí pečeně je trochu netradiční,místo knedlíků je naservírovaná s kaší a lehce vylepšenou omáčkou. Třeba se vám bude recept hodit na vaši vánoční tabuli, k Vánocům totiž určitě patří. :)
Podobné recepty jako Štěpánská hovězí pečeně
Vepřová plec v římském hrnci recept
Postup přípravy. Maso si nakrájíme na plátky, okořeníme kořením na gyros a necháme odležet. Římský hrnec ponoříme do studené vody na cca 45 minut. Na dno pekáčku dáme oloupané bramory a lehce posolíme. Na brambory poklademe maso, na mě dáme žampiony. Pečeme zakryté cca 60 minut na 180°C.
Podobné recepty jako Vepřová plec v římském hrnci
Vepřové pod zelím pečené z remosky recept
Vše promícháme a nasypeme na plátky masa. Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 40-45 minut. Podlévat zprvu není nutné, cukr nám zajistí to, že zelí pustí dost šťávy. Podlévat budeme cca po 45 minutách, a to dle potřeby, až budeme kontrolovat měkkost masa pro další dobu pečení a případné podlití.
Podobné recepty jako Vepřové pod zelím pečené z remosky
Hovězí pečeně po anglicku
Hovězí pečeně po anglicku. Anglická kuchyně se, alespoň do nástupu Jamie Olivera a dalších, u nás nepyšnila zrovna dobrou pověstí, ale není to tak docela zasloužené. Britové vynikají například nejen v konzumaci, ale také v chovu a kvalitě hovězího masa.
Podobné recepty jako Hovězí pečeně po anglicku
Živáňská vepřová pečeně připravená v troubě
Maso nakrájejte na plátky, naklepejte, osolte a opepřete. Olej promíchejte s hořčicí a česnekem, maso naložte do této směsi a nechte v chladu odležet, nejlépe přes noc. Připravte si dostatečně velký kus alobalu, nejlépe dvojitého, abyste do něj mohli suroviny dobře zabalit. Můžete vytvořit jeden vel
Podobné recepty jako Živáňská vepřová pečeně připravená v troubě
Pečená růžičková kapusta s pažitkovým dipem
Postup přípravy. Na kapustičky předehřejte troubu na 220 °C. Kapustičky promíchejte s olejem, solí a pepřem, rozložte je na plech a pečte asi 20 minut, až budou dozlatohněda opečené a křupavé. Na dip promíchejte všechny přísady v misce. Upečené kapustičky podávejte s dipem k namáčení.
Podobné recepty jako Pečená růžičková kapusta s pažitkovým dipem
Vepřová pečeně na mléce
Suroviny. vepřová pečeně (vykostěná ) cca 2 kg. olivový olej 2 lžíce. máslo 50 g. česnek (oloupaný a rozpůlený) 5 stroužků. šalvěj (čerstvé,není nutné) několik lístků. plnotučné mléko (horké) 1,5 litru. citronová kůra (tence oloupaná kůra,jen žlutá část, ideálně bio) ze 2 citrónů. mořská sůl.
Podobné recepty jako Vepřová pečeně na mléce
Vepřová pečínka na hruškách
Suroviny. vepřová pečeně 1 kg. fenyklová semínka 1 lžíce. česnek (nadrobno nakrájený) 2 stroužky. olivový olej 4 lžíce. červená cibule (rozkrojené na čtvrtky) 2 ks. brambory (malé ) 500 g. hruška (pevné, například Bartlettovy, rozkrojené na čtvrtky a zbavené jaderníků) 3 ks. sůl.
Podobné recepty jako Vepřová pečínka na hruškách
Vepřová pečeně v mléce
vepřová pečeně (farmářská ) 1 kg; přepuštěné máslo 1 lžíce; plnotučné mléko 1 l; tymián 8 snítků; česnek 4 stroužky; zakysaná smetana 200–400 g; pažitka
Podobné recepty jako Vepřová pečeně v mléce
Omáčky
Znojemská pečeně z hovězí loupané plece s dvojitou dávkou okurek z restaurace Kuchyně ... Římská pizza al taglio – nadýchaný obložený slaný koláč z pekáče Recepty. Zapečené fleky se zelím podle herce Vladimíra Dvořáka Sladké. Luxusní čokoládový dort s Earl Grey čajem podle Josefa Maršálka ...
Podobné recepty jako Omáčky
Římský salát s rajčaty a olivami
1 ks římský salát (Hlávka) 500 g rajčata 150 g olivy (Plněné česnekem) 1 ks cibule 2 lžíce smetana (Čerstvá) 1 lžíce dijonská hořčice 2 lžíce červený vinný ocet 1 špetka pepř mletý 1 lžíce olivový olej Postup přípravy receptu 1 Smetanu rozmícháme s hořčicí a octem, ochutíme kořením a metlou po částe
Podobné recepty jako Římský salát s rajčaty a olivami
Stracciatella – tradiční římská polévka s vajíčkem
Stracciatella – tradiční římská polévka s vajíčkem. Ano, většina z nás si při tomhle slově vybaví zmrzlinu nebo jogurt, ale této typické římské polévce patří označení „strakatá“ či „cancourkatá“ prapůvodně. A nevztahuje se k čokoládě, ale k vajíčkům.
Podobné recepty jako Stracciatella – tradiční římská polévka s vajíčkem
Božské recepty s telecím masem
Božské recepty s telecím masem. Patří telecí maso mezi vaši oblíbenou volbu? Pak si v našem výběru rozhodně najdete to své: uvařit si můžete kotletky, ragú, líčka nebo kolínko! :) Telecí maso je velmi jemné, obsahuje málo tuku a je dobře stravitelné. Z toho důvodu ho řada lidí zahrnuje do svých diet
Podobné recepty jako Božskéy s telecím masem
Porchetta – plněná vepřová roláda po římsku
Jedno z dalších italských mýtických jídel, tentokrát opulentnějších. Porchetta je vepřová roláda po římsku, vonící tamním kořením, velmi šťavnatá a s mnoha způsoby podávání – je stejně dobrá hned z trouby s různými přílohami jako vychladlá, coby studený nářez, a pak se také stala ikonickým pouličním
Podobné recepty jako Porchetta – plněná vepřová roláda po římsku
Pečená polosušená rajčata s tymiánem
Postup přípravy. Troubu předehřejte na 150 °C. Plech vymažte olivovým olejem a poklaďte rozpůlenými rajčaty řezem nahoru. Snažte se, aby na každé půlce rajčete byl tymián a plátek česneku. Poté rajčata zakapejte olivovým olejem a octem a nakonec zlehka posypte solí a cukrem, který udělá lehkou karam
Podobné recepty jako Pečená polosušená rajčata s tymiánem
Římská pizza
Mezitím troubu předehřejte na 250 °C (ideálně s pečicím kamenem). Troubu předehřívejte minimálně 30 minut. Pečicí plech o rozměru cca 20 x 30 cm dobře vymažte olivovým olejem. Dokynuté těsto na pomoučeném vále nejprve prsty velmi opatrně zploštěte po obvodu a teprve pak ho jemně zploštěte uprostřed.
Podobné recepty jako Římská pizza