Zavařené maso recept
Uzené maso se zavařuje naprosto stejně,jak pečené či syrové,tedy 2 hodiny. Akorát do sklenice přidejte trochu vody a hlavně- uzené,co budete zavařovat,uďte pouze hodinu,nebo max. hodinu a půl.
Podobné recepty jako Zavařené maso
Zavařené vepřové maso recept
Maso nakrájíme na větší kostky, narovnáme do umytých zavařovacích sklenic, přidáme sůl a vodu. Sklenice dobře očistíme, zavíčkujeme a sterilujeme na 100 stupních 2,5 hodiny. Maso je výborné jak za studena tak i ohřáté, třeba s bramborem. Rozdělení vepřového masa: Jak využít jednotlivé části v kuchyn
Podobné recepty jako Zavařené vepřové maso
Rybí polévka „Halászlé"
Očištěnou cibuli rozsekáme nadrobno, zalijeme vodou, přidáme nakrájené ryby, červenou papriku, na kolečka nakrájenou zelenou papriku, sůl a pomalu vaříme, až všechno změkne. Před dovařením přidáme nasolené jikry nebo mlíčí, omytá rajčata a vaříme ještě asi 15 minut.
Podobné recepty jako Rybí polévka „Halászlé"
Vepřová plec
Podle potřeby maso podléváme a občas ho polijeme vypečenou šťávou. Mezitím očistíme mrkev, brambory, cibuli a pórek a nakrájíme všechno na menší kousky. V polovině pečení nakrájenou zeleninu k masu přidáme a dále vše pečeme, až je zelenina měkká. Měkkou zeleninu vyndáme do mísy a maso dopečeme do mě
Podobné recepty jako Vepřová plec
Uzené maso
Maso na uzení naložíme na tři týdny do česnekového láku (česnek, sůl, sanitrová směs, převařená voda, studená). Na 1 kg masa počítáme 15-20 g soli. Nálev musíme též osolit, aby byl jemně slaný. Nasolené a očesnekované maso dáme do kamenného hrnce a zalejeme vodou, zatížíme např. čistým kamenem. Maso
Podobné recepty jako Uzené maso
Pečené maso recept
Postup přípravy. Maso omyjeme, rozkrojíme na menší kousky (v mém případě 4), osolíme, pomažeme lisovaným česnekem. Do plechu dáme trochu sádla nebo oleje (kdo chce, může jako já, použít pečící papír), nakrájenou cibuli (ne na kostičky, jsou lepší větší kousky - měsíčky). Rozdělení vepřového masa: Ja
Podobné recepty jako Pečené maso
Sušené maso recept
Jak dlouho máte v soli takový kus krkovičky? Píšete, že po 8-12 dnech směs měníte a na obr. 5 je krkovička po 10ti dnech a na prvním po 4 měsících. To je počítané i s uskladněním nebo ji máte v soli 4 měsíce? To už mi příjde, že by musela být jak beton. Děkuji za radu . Odpovědět jahudka40 20. 4. 20
Podobné recepty jako Sušené maso
Cibulové hovězí
1. Do vymazané zapékací mísy (pekáčku) nasypeme vrstvu pokrájené cibule - 600 g. Na cibuli položíme silnější plátky masa (nejméně 2 cm), které dobře osolíme a opepříme z obou stran, kraje masa nařízneme (né u kližky). Na maso nasypeme další vrstvu cibule - 400 g, kterou posypeme kořením nebo jen oso
Podobné recepty jako Cibulové hovězí
Moc dobré naložené kuřecí maso recept
Moc dobré naložené kuřecí maso. Kuřecí maso je chuťově nevýrazné, proto se dá ochutit velmi rozmanitě. Tato marináda je díky zázvoru i kari pikantní a voňavá. Maso je i po usmažení nádherně šťavnaté a spolu s hranolky nebo rýží vykouzlíte výborný nedělní oběd. Hodnocení receptu je. 5,0 (112) Pro mož
Podobné recepty jako Moc dobré naložené kuřecí maso
Masové kuličky v rajské omáčce recept
Mleté maso smícháme s vejcem, rozetřeným česnekem, troškou mouky, solí, pepřem a vytvarujeme kuličky. Do litru vroucí vody vhodíme bobkové listy, nové koření, mírně osolíme a vhodíme připravené kuličky. Vaříme asi 10 min podle velikosti. Kuličky vyjmeme. Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibul
Podobné recepty jako Masové kuličky v rajské omáčce
Taliány recept
Včera jsme si koupili taliány v Hronově na náměstí. Telecí maso, česnek, zázvor, natož kardamon ani neviděly. Hlavně že stály 149 korun kilo. Již nikdy více. nezapomenu na taliány, které se prodávaly v konzervách kolem roku 1970 v Praze, to byla lahůdka.
Podobné recepty jako Taliány
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou recept ...
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou. Porce mletého masa bohatě stačí k tomu, aby dodala spolu s kořením, sýrem a smetanou tomuto pokrmu skvělou chuť. Příprava je tak jednoduchá, že ji zvládne i naprostý začátečník. Z pekáčku pohostíte celou rodinu, a ještě zbude na návštěvu. 28.
Podobné recepty jako Zapečené brambory s mletým masem a smetanou ...
PAJŠL-plíčky na smetaně recept
Pajšl - plíčky na smetaně. Plíčky na smetaně, alias pajšl, jsou přesně ten typ jídla, které cílí na co nejefektivnější zpracování všech jedlých částí zvířete. Výhodou je fakt, že vnitřnosti jsou daleko levnější než maso, takže tuto omáčku připravíte za pár korun.
Podobné recepty jako PAJŠL-plíčky na smetaně
Koprová omáčka s hovězím masem recept
Postup přípravy. Do hrnce dáme vařit hovězí maso a všechny výše zmíněné ingredience na vývar. Vaříme tak dlouho, až je maso měkké. Doporučuji papiňák. Když je maso uvařené, scedíme vývar. Maso dáme stranou a čistý vývar necháme v dalším hrnci na přípravu omáčky. Ve druhém velkém a hlubokém hrnci ...
Podobné recepty jako Koprová omáčka s hovězím masem
Domácí vepřovka recept
Plecko i bůček nakrájíme na větší kostky cca 2 x 2 cm. Na kilo masa dávám 1,5 dkg soli. Pepře dávám lžíci na celou dávku. Pořádně promícháme a necháme cca 2 hodiny stát. Naplníme do sklenice tak do 3/4. A zavíčkujeme. Sterilizujeme první den 2 hodiny na 100 stupňů a na druhý den ještě hodinu.
Podobné recepty jako Domácí vepřovka
Klobásky cigárového typu recept
Cogára také dělám,ale raději klobásy v přírodních střívkách.Maso používám z plece(lze z části nahradit králíkem,zvěřinou apd.),popř.i krkovičku a bůček.Kýta je příliš suchá.Doporučuji udělat vše z čerstvého masa,na 10 kg směsi používám 0,75 kg hovězího,třeba i kližku na spojku,kterou semelu na pastu
Podobné recepty jako Klobásky cigárového typu
Vepřová tlačenka recept
Rozdělení vepřového masa: Jak využít jednotlivé části v kuchyni Vaříme zhruba 2 hodiny, možná i méně, až jde maso od kosti, ale aby nebylo převařené. Pak je vyjmeme a necháme ochladit. Maso nakrájíme na kousky, kůže z kolen a hlavy pomeleme na mlýnku spolu s česnekem a přidáme k nakrájenému masu. Do
Podobné recepty jako Vepřová tlačenka
Marinované kuře
Na marinádu smícháme rajský protlak, drcená rajčata, sůl, mletý pepř, sušené oregano, bazalku a tymián. Prolisujeme česnek a vše promícháme. Do takto připravené marinády naložíme naporcované kuře. Necháme naležet přes noc v lednici. Poté přendáme do pekáče a přidáme plátky másla. Pečeme asi 1 hodinu
Podobné recepty jako Marinované kuře
Sulc (huspenina) recept
(na 1 kg 1 kg vařeného masa bez kostí asi 2 velké mrkve, 2 velké petržele, 1 ... Už jsme dlouho sulc ani tlačenku nezavařovali, ale bývala to dobrota. Odpovědět zizala 4. 4. 2015 09:16 MajaV: Díky za zastoupení a rychlou reakci. Miloš: Jak radí MajaV.- nalít do sklenic, nejlépe do "masovek" nebo dát
Podobné recepty jako Sulc (huspenina)
Šlehané bifteky recept
Maso smícháme se žloutky, nastrouhanými bramborami a ostatními ingrediencemi. Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do masa. Na rozpáleném oleji smažíme placičky dozlatova. Jako příloha je vhodná brambor nebo zeleninový salát.
Podobné recepty jako Šlehané bifteky
Grilovaná vepřová kýta recept
Kůži můžeme nařezat na mřížky, pak celou kýtu posolíme a vložíme do nálevu, který by měl být na chuť slaný a řádně očesnekovaný. No a pak už jen záleží na nás, jak dlouho budeme mít maso naložené v láku. My jsme kýtu napíchali s rychlosolí, takže nám stačilo mít maso uložené v lednici pouhý týden.
Podobné recepty jako Grilovaná vepřová kýta
Domácí vepřová šunka ve skle polokonzerva recept ...
Maso nakrájíme na menší kousky a zhruba 300 g masa rozkutrujeme v sekáčku potravin. Nemusí se to dělat, ale šunka pak lépe drží. Přidáme sůl smíchanou s Pragandou, med a pořádně, alespoň 20 minut důkladně hněteme. Pak přidaváme po částech studenou vodu a vždy zase prohněteme. Dá se použít i robot s
Podobné recepty jako Domácí vepřová šunka ve skle polokonzerva ...
Vepřový lančmít krájený (nemletý) recept
maris: Trochu jsem hledala. Našla jsem šunkovar tvar mandolína na 1,5 kg a potom dlouho nic až šunkovar na 3 kg masa, ale mezitím nic, na cca 2 kg masa jsem šunkovar nenašla. Tak jedině že by si ti známí pořídili některý z nich. Ceně obou je nad tisíc korun. Zdravíčko!
Podobné recepty jako Vepřový lančmít krájený (nemletý)
Nejjednodušší trubičky
Trubičky dám na plech s papírem a dám péct na 15-20min, podle barvy. Začnu dělat sníh, do misky dám 3 bílky a šlehám na střední rychlost, po minutě začnu přidávat cukr a citron. Až mám vše přidané, dám šlehač na nejvěčší výkon a šlehám do doby, co nedrží na špičce. Po vyndání trubiček z trouby nechá
Podobné recepty jako Nejjednodušší trubičky
Zázvorky recept
Na 1/2 kg mouky stačí 10 g. Používá do pečiva nízkých tvarů (perníčky, nízké linecké aj.), protože ve vyšších těstech zanechává nepříjemný pach po čpavku. Uchováváme ho ve sklenicích se zabroušenou zátkou, neboť působením vlhkostí a kyslíku se rozkládá. Dnes je k dostání v řadě drogerií, kam je dodá
Podobné recepty jako Zázvorky
Domácí vepřová šunka recept
Připravíme si cca 1 kg masa (vepřové, kuřecí, krůtí, králičí, atd.), formu na šunku (šunkovar), 2 lžičky pragandy (rychlosůl) a cca 1 dl vody. Maso nakrájíme na kostičky, dáme do robotu na hnětení (zapneme), pomaličku přisypeme pragandu a postupně přilíváme vodu (maso nesmí ve vodě plavat – až se vp
Podobné recepty jako Domácí vepřová šunka
Krůtí kari s čerstvým zázvorem a kurkumou
Zázvor, kurkumu a česnek rozdrtíme v hmoždíři a koriandrové lístky nasekáme na drobno. Přidáme k masu. Ochutíme kari kořením, osolíme a dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme smetanu a redukujeme, aby se směs zahustila. Servírujeme s těstovinami nebo s pečenými bramborami a navrch ozdobíme lístky
Podobné recepty jako Krůtí kari s čerstvým zázvorem a kurkumou
Domácí klobásky recept
Bůček pomelu na hrubé šajbě a vsypu sůl (2 dkg soli na 1 kg masa), dobře promíchám. Uložím (bez vzduchových bublin) do vhodné nádoby a dám do ledničky na 3-4 dny. Po této době vložím maso do velké nádoby, přidám česnek a ostatní koření podle chuti s tím, že papriky dávám minimálně. Vše důkladně prom
Podobné recepty jako Domácí klobásky
Domácí uzené na polský způsob recept
Maso vložíme do vhodné nádoby, zalijeme vodou asi 1,5 cm nad maso. Maso vyndáme a zbylou vodu asi 5 minut vaříme s kořením. Vypneme, vložíme česnek a necháme vychladnout. Na jeden kilogram masa dáme 4 dkg rychlosoli, zamícháme a zalijeme maso tak, aby bylo ponořené a necháme 4 až 5 dnů v chladu.
Podobné recepty jako Domácí uzené na polský způsob
Zavařené ořechy recept
Jak vidím na obrázcích, mám skoro pochybnost, zda víčko drží, když je po čas vaření chlazené. Možná špatně vidím, ale nezdají se mi vpáčená, jak by správně měla být. Ohřátý ořech, pokud není v podtlaku, rychle žlukne. Myslím, že se v tom vyznám, zavařuji kdeco - od zeleniny a ovoce po maso a výrobky
Podobné recepty jako Zavařené ořechy
Hovězí roštěná recept
Hovězí maso nakrájíme na plátky, okraje plátků masa nařízneme a naklepeme po obou stranách. Naklepané plátky masa osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí, taktéž po obou stranách. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky. Rozpálíme olej v hrnci, vložíme cibuli, necháme mírně zesklovatět a vloží
Podobné recepty jako Hovězí roštěná
Jelení gulášek recept
Tématické fráze: jelení maso jak dlouho varit jak dlouho varit jeleni maso jak dlouho vařit jelena příprava jeleního masa ingredience na 10 kg jeleního gulase jeleni gu jelení maso v v papiňáku recept z jeleního masa vaříme z jelena příprava guláše z jelena příprava z jeleního masa vaříme z jeleniho
Podobné recepty jako Jelení gulášek
Hovězí na česneku recept
Maso nakrájíme na kostky. Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli usmažíme lehce do růžova na troše oleje nebo sádla v tlakovém hrnci. Přidáme nakrájené maso a pomalu opékáme, dokud se šťáva z masa nevydusí a tuk se neodděluje od šťávy. Přidáme plnotučnou hořčici, zarovnanou lžičku soli a celé stroužky
Podobné recepty jako Hovězí na česneku
Karbanátky recept
Karbanátky jsou klasikou, se kterou se setkáte v různých obdobách po celém světě. Máme pro vás recept na poctivé české karboše, které zvládnete levou zadní. Pokud je chcete mít jako od maminky, uvařte k nim jemnou bramborovou kaši a nezapomeňte na kyselou okurku. Hodnocení receptu je. 4,8 (16)
Podobné recepty jako Karbanátky
Vepřové výpečky II. recept
Maso nakrájíme na větší kostky (4x4x4 cm), prohněteme se solí a odložíme. V kastrolu na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem na plátky a kmínem. Vložíme prosolené maso a opečeme po všech stranách, až maso zbledne. Poté jej podlijeme hrnkem vařící vody, dáme přikryté do trouby rozpálen
Podobné recepty jako Vepřové výpečky II.
Rychlá večeře recept
Maso, vejce, sůl, pepř a česnek smícháme dohromady a podle potřeby přidáme strouhanku - masová směs je jako na karbanátky. Nakrájíme chleba na silnější krajíce, asi tak 2 cm silné, masovou směs dáme na chleba silnou vrstvu, nebojte se slabá vrstva by se spálila a pak to dáme péct do trouby pod gril
Podobné recepty jako Rychlá večeře
Moravský vrabec recept
Vrabců tedy receptů na něj je asi stejně jako na guláš,svíčkovou a ak dále,co barák to tochu jiná úprava...přihodím vlastní jednu klasiku ,ale ...Seženu si u dobrýho řezníka půl kila plece a třičtvtrtě kila bůčku s kostí,večér před úpravou maso naložím do solného roztoku kdy na kilo maso masa dávám
Podobné recepty jako Moravský vrabec