Tradiční česká vánočka
Který recept na vánočku je ten ideální právě pro vás? Skoro každá rodina má svůj (tajný) recept, který každoročně již po ...
Svíčková na smetaně
Když se řekne Svíčková na smetaně, každý na jazyku ucítí tu jemnou a lahodnou chuť kořenové zeleniny, dochucené smetanou....
Grilujete jen maso? Zkuste výtečnou grilovanou zeleninu!
Samozřejmě že to, co nás v souvislosti s grilováním jako první napadne, je maso. Ale ti, kteří už ochutnali grilovanou ze...
Vaříte rádi, nebo jen proto, že je to nutné?
Když vidíme někoho vařit, hned na první pohled se pozná, jestli je to pro něj potěšení, nebo jen nutné zlo. A to nejen po...
Kuřecí řízek Kyjev se zelným salátem
Pokud patříte mezi milovníky řízků rozhodně by vaší pozornosti neměl ujít tento lahodný recept na kuřecí řízek Kyjev. Věz...
Holandský řízek podle Pohlreicha recept
Holandský řízek a jeho recept do české kuchyně neodmyslitelně patří. Je chutný a jeho příprava zase není tolik složitá. O...
Sladká svačina do sklenice
Hotovou ji máte za několik minut a přitom vám dodá pořádnou dávku energie. Svačiny do sklenice jsou naprostým letošním hi...
Znáte typicky českou kuchyni? Možná si to jen myslíte.
Svíčková na smetaně, řízek, knedlo vepřo zelo, smažený sýr, bramborák, guláš, žemlovka. To jsou jen některá z jídel, k...
Jak se peče pro celiaky, alergiky a ty, co prostě “jen“ nesnáší lepek? Musíte znát pár základních pravidel.
Protože lepek je důležitá součást některých obilovin, je nutné při vaření a pečení používat jiné druhy mouky, ty, co lepe...
Hovězí guláš podle Pohlreicha
Hovězí guláš podle Pohlreicha doplňte klasicky třeba jen pečivem. Ale jestli bude někomu více chutnat s knedlíkem, tak r...
Indické placky čapátí
Jsou základní přílohou indické kuchyně a jejich příprava je až geniálně snadná. Placky lze zakusovat k masu, podávat s ne...
Jednoduchá buchta ze salka recept
Ti z vás, kteří doma máte mlsouny, mají velkou výhodu. K snídani či ke svačině jim můžete upéct třeba buchtu. Může to být...
Vynikající řecká kuchyně, ta jen tak člověka neomrzí
Čerstvost surovin je doménouŘecká kuchyně je ve světě proslulá svou čerstvostí a jedinečností některých surovin. Tato stř...
Ocet není jen okyselující přísada v kuchyni, víme toho o něm víc.
Není tak dávno doba, kdy se ocet používal hlavně jako dezinfekce, odstranovač pachů, a přírodní čistidlo. Dnes už, díky r...
Smažený kapr
Smažený kapr je tradiční recept, který se pravidelně podává na Štědrovečerní stůl. Je to klasika, která nestárne. Kl...
Italské dušené hovězí
Italské dušené hovězí jen velmi vzdáleně připomíná český guláš. Liší se hlavně přidáním červeného vína, rajčat a dlouhým ...
Koprovka
Koprovka neboli Koprová omáčka je česká klasika. Někdo ji nemusí, někdo ji miluje. Pokud ji připravíme jen s vejci uvaře...
Top 10 dětských jídel
Že nás děti někdy nečekaně překvapí, to asi všichni známe. Když se to ale týká jídla, na žebříčku oblíbenosti se u dětí n...
Nevíte, co nabídnout hostům během svátečních návštěv? Existuje spousta možností!
Od Vánoc nás dělí už jen necelý měsíc, což znamená, že nastává období velkého pečení, úklidu a nákupů dárků pro naše blíz...
Slaný dort
Slaný dort bez pečení je pochoutkou ve studené kuchyni. Existuje spousta různých pomazánek, které můžeme použít k jeho př...
Korpus na dort
Piškotový korpus na dort je jeden z nejjednodušších. Je lehký, nadýchaný a hodí se pro všechny vaše dorty....
Sněhové pečivo
Velmi oblíbené křehké cukroví. Když z těsta vytvarujeme věnečky s otvorem uvnitř, můžeme jím ozdobit i vánoční stromeček...
Tipy na originální pohoštění na zahradní párty
Léto je v plném proudu a všichni si tak konečně můžeme užívat zasloužený čas dovolené, se kterou jsou neodmyslitelně spja...
Hmyz jako jídlo
Možná to bude znít trochu zvláštně, ale jen díky tomu, že žijeme na bohatém světadíle, si můžeme dovolit hmyz nejíst. Pro...
Bezinkový likér
Chcete na akcích a různých posezeních s přáteli zabodovat svým doma dělaným výrobkem, který bude mít říz? V tom případě v...
Bezinkový kompot
Bezinky jsou plody bezu černého, které dozrávají v období od konce července do podzimu. Když se dobře zužitkují, mají lah...
Pomazánka z tresčích jater
Pomazánka z tresčích jater chutná báječně. Můžeme ji namazat na plátky veky a připravit si chlebíčky. Když ji navrstvíme ...
Francouzský dezert s jablky
Francouzský dezert s jablky podáváme hned jak ho vyndáme z trouby. Použijeme-li lehce nakyslá jablka, uděláme jen dobře....
Čokoládové palačinky
Čokoládové palačinky jsou křehké, vláčné a chutnají báječně. Naplnit je můžeme třeba ušlehanou smetanou a ovocem z dia k...
Čočková polévka
Čočková polévka s uzeninou je sytá a hustá, takže ji můžeme uvařit k večeři. Stačí jen přidat čerstvý chléb. A luštěniny...
Bramborák se škvarky
Bramborák se škvarky má trochu jinou chuť než ten, co je jen z brambor. Ty škvarky jsou tam znát a rozhodně ho mohou jen ...
Low carb jogurtový chléb
Přinášíme recept na nízkosacharidové pečivo bez klasické mouky. Pokud plánujete hubnout do plavek, nízkosacharidová dieta...
Pulled pork – trhané vepřové maso
Jemné, šťavnaté masíčko, které vám utkví v paměti. Pulled pork je navíc skvělý v tom, že využití má opravdu široké. Po up...
Pikantní kuře na zázvoru
Pikantní kuře na zázvoru podávejte třeba jen s pečivem a čerstvým zeleninovým salátem. Je to snadný recept i pro začátečn...
Čevabčiči
Čevabčiči můžeme podávat jen s čerstvým pečivem. Dobré bude i s vařenými bramborami, bramborovou kaší, nebo jen s čerstvý...
Špagety carbonara podle Pohlreicha
Špagety carbonara podle Pohlreicha připravujete jen z kvalitních těstovin. Jen tak si na nich opravdu pochutnáte....
Kuřecí nudlová polévka
Kuřecí nudlovou polévku má rádo stejně lidí, kolik si na ní pochutná, takže téměř každý. Tomu, komu nechutná kuřecí nudl...
Vejce na tvrdo
Na hniličko, na měkko, na tvrdo… Vejce se dá připravit mnoha způsoby a záleží jen na tom, na co máme momentálně chuť. Prv...
Buchta s banánem a tvarohem
Buchta s banánem a tvarohem je báječný slavnostní moučník po kterém se jen zapráší. Konečné zdobení polevou nebo šlehačko...
Hovězí pupek podle Pohlreicha
Hovězí pupek podle Pohlreicha je výtečné maso na gril. Příprava je jednoduchá, jen je třeba dodržet jen pár pravidel....
Kuřecí prsa
Kuřecí prsa můžeme připravit na tisíc způsobů. Je to jemné, libové maso, které doplňujeme různými druhy koření a tím získ...
Guláš z vepřového masa
Guláš z vepřového masa podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, s rýží, nebo jen s čerstvým chlebem. Maso je jemn...
Perník trochu jinak
Perník rozhodně patří mezi klasiku českých moučníků, dá se ale upéct v mnoha variacích. V kombinaci s tvarohem a broskvem...
Meruňkové knedlíky
Meruňkové knedlíky ze špaldové mouky jsou trochu netradiční, ale chutnají výborně. Jen jich raději uvařte dost, jen se po...
Houbové knedlíčky
Sezónní houby lze přidat i do těsta na knedlíky. Skvěle chutnají například ke zvěřině i guláši, ale také jen samotné, pře...
Kynutá vánočka s tvarohem
Kynutá vánočka, která se jen rozplývá na jazyku. Recept na toto těsto můžete využít hned dvakrát v roce, dá se z něj přip...
Dušená mrkev s kedlubnou a fazolkami
Dušená mrkev s kedlubnou a fazolkami je nejlepší s vařenými bramborami nebo s bramborovými noky. Také může být přílohou k...
Kapání do polévky
Pokud vám doma chybí nudle do masového nebo zeleninového vývaru, nemusíte zoufat, protože kapání je skvěle nahradí. Pro t...
Těstoviny s krabími tyčinkami
Lehce pikantní pokrm, který navodí prázdninovou atmosféru - to jsou těstoviny s krabími tyčinkami! Kdo si troufne, může p...
Kuřecí játra s brokolicí
Kuřecí játra s brokolicí jsou výborná třeba s čerstvě uvařenými bramborami. přílohou ale může být i dušená rýže nebo krup...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou “jen“ recepty