Bešamel
Bešamelová omáčka je základem pro přípravu dalších omáček, nebo se používá také jako výplň do zapečených těstovin, napřík...
Sýrový nákyp s květákem
Sýrový nákyp s květákem je výborné teplé zeleninové jídlo. Může to být samostatný pokrm, nebo přidáme čerstvé pečivo či v...
Top 10 nej omáček
...začít tradiční bílou omáčkou, které se říká bešamel, neboli „béchamel“. Jsou záznamy o tom, že se bešamel používal už ve 14. století v Itálii. Jiné zprávy...
Koření každé jídlo posune o několik stupínků dále
...koprová omáčka. Bez kopru by to prostě byl jen bešamel. Bez koření bychom si tedy vůbec nepochutnali....
Houby zapečené se smetanou a sýrem
Houby zapečené se smetanou a sýrem jsou nejlepší z čerstvě nasbíraných hub. Jako příloha postačí čerstvé pečivo nebo topi...
Cuketové lasagne
Chuť cuketových lasagní v tomto receptu dosahuje stejných výšin jako u masové varianty. Křupavá krusta a vláčný vnitřek,...
Koprová omáčka podle Pohlreicha
Tato omáčka rozděluje české strávníky na dva tábory - na ty, kdo ji milují a pak na ty, co ji nemohou ani cítit. Známý šé...
Sýrová omáčka Mornay
Tento typ omáčky je velmi populární ve Francii, kde má také původ. Omáčka výborně chutná například se zapečenou zeleninou...
Znojemská omáčka
Skvěle se hodí k hovězímu masu s houskovým knedlíkem. Na tuhle českou klasiku občas dostaneme doma chuť. Sterilované okur...
Základní bílá omáčka
...bílá omáčka (bešamel), se dá použít jako základ všech ostatních omáček...
Zeleninový nákyp
Zeleninový nákyp je skvělé zeleninové jídlo. Nejlepší bude, když použijeme čerstvou sezónní zeleninu....
Znojemská omáčka
...omáčka, jejíž základ tvoří bešamel, má lehce nakyslou chuť. Nejčastěji se podává s...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Bešamel recepty