Dvakrát smažené kuře se Sriracha
...Druhý den si připravíme velký pekáč a sádlo na něm zahřejeme na 170 stupňů. V míse ... v ní obalíme.Postupně je pokládáme na rozpálené sádlo vedle sebe, tak,aby nebyl pekáč přeplněný. ... okapat na drátěné mřížce. Pak znovu rozpálíme sádlo v pekáči a kuřecí kousky v něm smažíme nepřikryté...
Domácí škvarky
Domácí škvarky z vepřového sádla, mírně osolené, a k nim krajíc čerstvého domácího chleba. Nebo raději chleba namazaný ...
Sádlo, máslo, margarín nebo rostlinný olej?
...druhů. Mezi živočišné tuky patří máslo, sádlo, rybí tuk. Abychom věděli alespoň zhruba, kdy ... člověka zase není problém používat máslo či sádlo, ovšem také v přiměřeném množství. Právě v...
Máslo a tuky, nejrozšířenější druhy a způsoby použití při přípravě jídel
...které se přemění na nezdravé nasycené tuky. Sádlo Dřív sádlo intenzivně vonělo a bylo velice ... při výrobě některých druhů pečiva, když se sádlo půl na půl nakombinuje s máslem. Pečivo je potom ... protože se při zahřátí srazí a přilne, což sádlo nikdy neudělá...
Vepřo knedlo zelo
Vepřo knedlo zelo patří k nepostradatelným pokrmům české kuchyně, který si získal srdce mnoha lidí jak v domácnostech, ta...
Houbová smaženice
...důkladně očistíme a nakrájíme. V pánvi rozpustíme sádlo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku až...
Pečená husa
...2 hodiny v pokojové teplotě. Do pekáčku dáme sádlo z husy, na něj položíme prsíčky dolů husu,...
Recept na palačinky. Vše o palačinkách od A do Z
...se objeví nazlátlé puchýřky. Zásada číslo dvě – sádlo, nebo olej? Jakéhokoliv tuku na recept na ... místě a nedocházelo k nerovnoměrnému smažení. Sádlo má jednu skrytou, ale cennou kvalitu. Poznalo ... tato slast zapovězena. Na recept na palačinky se sádlo výborně hodí, stejně tak i na sladká jídla. Navíc...
Houbový kuba: tradiční štědrovečerní oběd
...majoránku, lžičku drceného kmínu, sůl a vepřové sádlo. Připravit kubu je opravdu jednoduché: kroupy ... vodou. Na větší pánvi nebo v hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a krátce ji ... namočit a pak vodu slít. Na pánvi rozehřejeme sádlo a houby orestujeme. Poté je zalijeme trochou vody...
Domácí housky
Doma upečené houstičky, nezní to lákavě? Proč to nezkusit?! Uvidíte, jak budou vaše housky výborné....
Dušené zelí
Bez dušeného zelí si neumíme některá jídla ani přestavit. Uděláme si velmi dobré dušené zelí....
Smažené vepřové řízky bez lepku
Smažené vepřové řízky bez lepku chutnají báječně. Přílohou bývá většinou bramborová kaše, vařené brambory nebo bramborový...
Na podzim vsaďte na fazole a červenou řepu. Zahřejí a dodají potřebné látky
...taveného sýra strouhaný sýr sůl, pepř oregano sádlo na jíšku červenou řepu jako salát k hlavnímu ... předvařenou brokolici papriky cibuli olej (sádlo) chilli a kari dle chuti sůl, pepř, tymián...
3 recepty na lákavé pochoutky, které vás zahřejí
...den si troubu rozehřejte na 100 °C a rozehřejte sádlo. Přidejte do něj koření a zahřejte na 85 °C. Do ... pomalu v troubě 3,5 hodiny. Maso vyndejte a sádlo si slijte stranou. Troubu nastavte na maximální...
Lesklé vláčné perníčky
Perníčky mají své místo v české kuchyni. Po upečení se vláčné perníčky mohou zdobit polevou. Používají i jako ozdoby na s...
Minutka ze svíčkové
Minutka ze svíčkové musí být připravena z kvalitního hovězího masa. Jen tak bude měkké a šťavnaté. ...
Jidáše se škvarky
...vlažné, rozdrobte do něj kvasnice a rozmíchejte. Sádlo nechejte povolit v pokojové teplotě nebo ho...
Úsporné vaření s Kluci v akci. Jak v kuchyni ušetřit?
...2 stroužky česneku, mletou sladkou papriku, sádlo Postup: Předem namočenou čočku uvaříme v čisté ... a vnitřek vydlabeme lžící. Na pánvi rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm cibuli, na kostičky nakrájený...
Jak vařit při cukrovce
...Stejně tak uzeniny, bílé pečivo, máslo, sádlo, smetanové sýry a krémy, šlehačka, smetana....
Škvarkové placky
Škvarkové placky jsou jedním z typických masopustních jídel. Ale nemusíte čekat až na začátek masopustu, upečte si je hne...
Svatomartinská husa
Tradice pečení husí na svatého Martina má v Čechách bohatou tradici. Vždyť lidové rčení míní, že kdo si na Martina husu n...
Česnečka
...Vložíme je do hrnce s vodou. Přidáme bujón, sádlo, kmín, majoránku, sůl a pepř. Polévku vaříme...
Heřmánek léčí nejen děti
...sádla a dvou hrstí heřmánku. Vazelínu nebo sádlo zahřejeme, přidáme heřmánek a necháme vzkypět,...
Jak na masové závitky
...100g párků, sůl a pepř na dochucení, olej nebo sádlo na smažení. Nejdříve náplň. Na oleji nebo sádle...
Hovězí guláš
...množství strávníků. V kastrole rozehřejte sádlo přidejte cibuli a smažte tak dlouho, než dostane...
Dušené zelí
Dušené zelí, ať už bílé, nebo červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušenéh...
Kuřecí bábovka
Kuřecí bábovka je neobvyklý recept na přípravu kuřecího masa. Hodí se k zeleninovým salátům a do studených mís. Podávat m...
Kynuté buchtičky
Kynuté buchtičky jsou dobré jako příloha k masům a zeleninovým jídlům. Můžeme je také servírovat ke studeným mísám nebo s...
Bramborové placky
Bramborové placky můžeme podávat jako přílohu k masům, nebo je můžeme se škvarky či s dušeným špenátem předložit jako hla...
Vánoční medové perníčky
...rozpuštěný tuk (Hera nebo vepřové sádlo)s medem a moučkovým cukrem v míse. Přidáme vejce,...
Linecké košíčky s ořechy
Nejprve připravíme těsto na košíčky. Z mouky, cukru, mléka, tuku a žloutků vypracujeme hladké těsto, které zabalené ve fo...
Červené zelí s jablky
Skvělá verze přílohy z červeného zelí. Vhodné jako příloha k vánočním pokrmům, například ke kachně. Zelí umyjeme, cibu...
Bramborák
Bramborák je voňavá bramborová pochoutka, kterou uděláte radost asi každému, kdo miluje česnek. Trochu práce se smažením ...
Segedínský guláš
...na případné další použití. V hrnci rozpustíme sádlo a na něm osmahneme nahrubo pokrájenou cibuli, až...
Smažené bedly
Smažené bedly jsou houbařská delikatesa. S bramborovou kaší nebo s vařenými brambory politými máslem si na nich v houbařs...
Husí játra
...a důkladně osušíme. Na vysoké pánvi rozpustíme sádlo a osmažíme na něm cibuli nakrájenou na půlměsíčky...
Smaženice z hub
...s čerstvým pečivem. Ve vyšší pánvi zahřejeme sádlo a osmahneme na něm nadrobno pokrájenou cibulku....
Špenát
...mražený, ale i čerstvý. V kastrole rozpustíme sádlo. Přidáme do něj nadrobno nakrájenou cibulku a...
Lečo s klobásou
Lečo s klobásou je nám všem známá klasika. Místo sádla můžeme použít třeba rostlinný olej a uzeninu bychom si měli vybrat...
Frankfurtská polévka
Kdo má rád hutné polévky, určitě mu udělá radost frankfurtská polévka....
Hovězí na česneku
Hovězí na česneku z výborného předního hovězího masa je jídlo, které nemůžete pokazit. Díky přednostem tohoto masa je šťa...
Šťouchané brambory
Šťouchané brambory jsou skvělou přílohou třeba k pečeným masům. Dají se ale jíst klidně i samotné. Můžeme do nich zamícha...
Klasický bramborák
Vzpomínáte na dětství? Na oblíbená jídla, které vám připravovala maminka. Bramborák byl určitě jedním z nich. Můžeme ho...
Výpečky z vepřového masa
Výpečky z vepřového masa budou chutnat třeba s bramborovým knedlíkem a se zelím. A někdo je má raději se špenátem, což j...
Bramborák bez lepku
Recept na bramborák bez lepku je důkazem toho, že i když nesnášíme lepek, nemusíme se vzdávat každého oblíbeného jídla. S...
Bramborová polévka bez lepku
Bramborová polévka bez lepku je voňavá a sytá. Přidáme-li k ní kousek bezlepkového pečiva, máme zdravou a dobrou lehkou v...
Houbový kuba
Houbový kuba je staročeské jídlo, které se nejčastěji připravovalo na Vánoce (ze sušených hub). Je to veliká pochoutka, o...
Hovězí guláš z kližky
Hovězí guláš z kližky je jídlo, které vždycky přijde k chuti. Jedna z gulášových variant, která je obzvlášť chutná....
Anglický rostbíf
Anglický rostbíf je vlastně pečené hovězí, ale po anglicku. Na pečení rostbífu používáme výhradně nízký roštěnec....
Hrnkové knedlíky s burisony
Hrnkové knedlíky s burisony jsou nadýchané a lehoučké. Hodí se jako příloha všude tam, kde byste použili klasické houskov...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Sádlo recepty