Grilovaná zelenina
Období hlavní sklizně zeleniny je v plném proudu, je proto více než vhodné si udělat skvělé jídlo, které můžete použít ja...
Rakytníkový koláč
Čas sklizně blahodárného rakytníku je tady. Zkuste si připravit svěží rakytníkový koláč s drobenkou. Pokud si chcete upéc...
Je libo kvalitní ořechovku?
Tradičním likérem, který připravovaly již naše praprababičky, byla ořechovka. Tmavě hnědý nápoj, který výtečně chutná i d...
Top 5 potraviny na měsíc červenec 2021, které si můžete uchovat na zimu...
Červenec je měsícem bohaté sklizně dozrávajícího ovoce a zeleniny, putování a odpočinku. Jíst sezónně se vyplatí a my vám...
Jak správně nakupovat brambory
Vypadá to jednoduše, ale je tam přece jen několik důležitých detailů, kterých si musíme při kupování brambor všímat. Vím...
Česnek
Česnek – výrazné koření a přírodní antibiotikum Již staří Řekové a Římané připisovali česneku významnou roli nejen v kuc...
Top 10 snídaně
Asi každý z nás někdy slyšel, že snídaně je nejdůležitější jídlo dne, že je základ, že je nutná proto, abychom měli od rá...
Svatomartinské víno 2017
Svátek Sv. Martina, 11. listopad 2017, je pro všechny milovníky vína, a především pro vinaře, důležitým a s napětím očeká...
Poznejte sílu rakytníku
Nádherný keřík se sytě oranžovými plody a také ostrými trny, které sklizeň této kouzelné plodiny znesnadňují – to je raky...
Tajemství zázvoru – jak z něj dostat to nejlepší?
Zázvor, nenápadný oddenek, jehož výjimečné účinky objevili lidé před tisíci lety. A používají jej dodnes, jak v kuchyni, ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Sklizně: recepty