Cuketový nákyp s uzeným masem recept
Cuketový nákyp s uzeným masem je jídlo pro milovníky zeleniny i masa. V sezóně cuket je to jeden z výborných receptů jak tuto zeleninu využít a pochutnat si.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 vejce
- 70 g nastrouhané cukety
- 3 stroužky česneku
- ½ cibule
- 150 g eidamu
- 250 g uzeného masa
- 2 lžičky prášku do pečiva
- sůl
- špetka sušené majoránky
- mletý černý pepř
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 4 lžíce rostlinného oleje
- máslo
Způsob přípravy
Cuketový nákyp s uzeným masem je jídlo pro milovníky zeleniny i masa. V sezóně cuket je to jeden z výborných receptů jak tuto zeleninu využít a pochutnat si. Troubu předehřejeme na 170 stupňů a připravíme si pekáč vymazaný máslem. Nastrouhanou cuketu smícháme se žloutky a utřeným česnekem. Cibulku nakrájíme nadrobno a přidáme k cuketě.
Stejně tak i nakrájené uzené maso, nastrouhaný sýr, majoránku, špetku pepře a soli, a olej. Nakonec přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Vše důkladně rozmícháme a nakonec zlehka přidáme tuhý sníh z bílků. Hotovou směs rozprostřeme do vymazaného pekáče a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.