Kuřecí guláš recept
Kuřecí guláš je plný zdravé zeleniny. Uvaříte ho v jednom hrnci a a chladných podzimních dnech ho můžete připravit třeba jako vítanou teplou večeři.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 lžíce másla
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 celer
- 800 g kuřecích prsou
- 1 lžíce hladké mouky
- mletý černý pepř
- kuřecí vývar
- 200 g brambor
- sůl
- 3 snítky tymiánu
- 1 bobkový list
- 2 lžíce nasekané zelené petrželky
Způsob přípravy
Kuřecí guláš je plný zdravé zeleniny. Uvaříte ho v jednom hrnci a a chladných podzimních dnech ho můžete připravit třeba jako vítanou teplou večeři. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo a opečeme na něm nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Po 5 minutách směs dochutíme solí a pepřem a přidáme utřený česnek. Už jen promícháme a velmi krátce osmahneme. Nyní k zelenině přidáme hladkou mouku a důkladně vše promícháme.
Pak přidáme nakrájené kuřecí maso, nakrájené brambory, bobkový list, tymián a kuřecí vývar. Guláš dusíme přikrytý asi tak 15 až 20 minut, do změknutí brambor a masa. Podle potřeby ho dochutíme pepřem a solí a je-li třeba, přidáme vývar. Z hotového jídla odstraníme bobkový list. Guláš posypeme nasekanou zelenou petrželkou a můžeme podávat.