Květák pečený v troubě recept
Květák pečený v troubě je o mnoho dietnější a zdravější, než ten smažený v oleji. Navíc se nemusíte zdržovat jeho vařením.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 květák
- 8 lžic hladké mouky
- 10 lžic strouhanky
- sůl
- rostlinný olej
- 2 až 3 vejce
Způsob přípravy
Květák rozebereme na růžičky, důkladně ho opereme a ze všech stran posolíme. Troubu si mezitím předehřejeme na 200 stupňů.
Jednotlivé osolené kousky květáku obalíme postupně v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Do pekáče vymazaného olejem je pak naskládáme, pokapeme trochu olejem a pečeme asi 20 minut, pak kousky květáku obrátíme a pečeme dalších 20 minut.
Pečený květák podáváme s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.