Lehký jogurtový chléb recept
Lehký jogurtový chléb upečeme bez dlouhého kynutí ve formě. Je vláčný a chutná a voní po bylinkách. Můžeme použít formu na biskupský chlebíček, nebo kteroukoliv vyšší co máme doma.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g smetanového jogurtu
- 2 vejce
- 150 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- sůl
- mletý kmín
- čerstvé bylinky (majoránka, oregano, bazalka apod.)
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Vejce v míse rozšleháme s jogurtem a pak postupně přidáváme mouku, ve které jsme rozmíchali kypřící prášek. Nakonec přidáme špetku soli, kmínu a nasekané zelené bylinky. Uhněteme hladké těsto.
Formu na chleba vyložíme pečícím papírem, rozložíme do ní těsto a mělce ho nahoře několikrát nařízneme. V předehřáté troubě chleba pečeme přibližně půl hodiny dozlatova.