Svíčkové plátky v rokfórové omáčce recept
Svíčkové plátky v rokfórové omáčce, to je opravdu delikatesa. Měkké maso s pikantní omáčkou doplníme přílohou podle své chuti.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 120 g rokfóru
- 500 g hovězí svíčkové
- 100 g slaniny
- olivový olej
- 150 ml smetany
- 100 g nesoleného másla
- 1 menší bílá cibule
- směs koření na zvěřinu
- zelená petržel
- sůl
- 1 citron
Způsob přípravy
Svíčkovou nakrájíme na plátky, okořeníme špetkou koření a proložíme plátky slaniny. Vše zalijeme olejem a necháme v chladnu ležet přes noc.
V kastrůlku na másle osmahneme krátce cibulku, přidáme smetanu a strouhaný rokfór. Vše pak ve vodní lázni při zahřívání vyšleháme do hladké omáčky. Nakonec omáčku dochutíme kořením, osolíme, přidáme trochu šťávy z citronu a nadrobno nasekanou zelenou petržel.
Maso naskládáme do pekáče a v předehřáté troubě ho zvolna upečeme do měkka a dorůžova. Každý plátek svíčkové na talíři polijeme sýrovou omáčkou a přidáme přílohu podle vlastní volby.