Svíčkové plátky v rokfórové omáčce recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí2 porce

Svíčkové plátky v rokfórové omáčce, to je opravdu delikatesa. Měkké maso s pikantní omáčkou doplníme přílohou podle své chuti.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 120 g rokfóru
  • 500 g hovězí svíčkové
  • 100 g slaniny
  • olivový olej
  • 150 ml smetany
  • 100 g nesoleného másla
  • 1 menší bílá cibule
  • směs koření na zvěřinu
  • zelená petržel
  • sůl
  • 1 citron


Způsob přípravy

Svíčkovou nakrájíme na plátky, okořeníme špetkou koření a proložíme plátky slaniny. Vše zalijeme olejem a necháme v chladnu ležet přes noc.

V kastrůlku na másle osmahneme krátce cibulku, přidáme smetanu a strouhaný rokfór. Vše pak ve vodní lázni při zahřívání vyšleháme do hladké omáčky. Nakonec omáčku dochutíme kořením, osolíme, přidáme trochu šťávy z citronu a nadrobno nasekanou zelenou petržel.

Maso naskládáme do pekáče a v předehřáté troubě ho zvolna upečeme do měkka a dorůžova. Každý plátek svíčkové na talíři polijeme sýrovou omáčkou a přidáme přílohu podle vlastní volby.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Svíčkové plátky v rokfórové omáčce recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu svíčkové plátky rokfórové omáčce .
Hledat podobné recepty na internetu jako Svíčkové plátky v rokfórové omáčce

Kde najít informace



×