Vepřové se švestkami dušené na víně recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření110 minPočet porcí4 porce

Tento recept je inspirovaný francouzskou kuchyní a tradičně se k němu podávají těstoviny. Komu se to zdá příliš neobvyklé, může dušené maso doplnit šťouchaným bramborem nebo rýží. Výsledek bude stejně dobrý!
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600 g vepřového plecka
  • 1 větší cibule
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 400 ml suchého bílého vína
  • 300 ml drůbežího vývaru
  • 150 g vypeckovaných sušených švestek
  • 1 lžíci másla
  • sůl
  • pepř
  • čerstvé bylinky na ozdobu


Způsob přípravy

Maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky.

Ve vyšším hrnci rozehřejeme olej, po částech přidáváme maso, které smažíme z obou stran. Osmahnuté kousky odložíme stranou.

Maso je osmahnuté a v hrnci zůstal výpek. Do něj přidáme máslo, necháme ho rozpustit a pak na něm osmahneme na plátky nakrájenou cibuli, aby změkla.

K cibuli vmícháme vrchovatou lžíci mouky a za stálého míchání ji necháme asi minutu opražit. Do hrnce vrátíme maso i se šťávou, kterou pustilo, vše promícháme a zalijeme vývarem a vínem. Maso by mělo být zcela ponořené a vaříme ho na mírném plameni asi 45 minut. Během této doby ho několikrát promícháme.

Po tři čtvrtě hodiny vsypeme do hrnce švestky. Pokud se tekutina příliš vyvařila a maso vykukuje ven, je třeba vývar a víno doplnit. Hrnec již nezakrýváme pokličkou a směs vaříme dalších 45 minut, dokud maso úplně nezměkne a omáčka nezhoustne.

Směs dochutíme solí, pepřem a podáváme s těstovinou nebo bramborem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřové se švestkami dušené na víně recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřové švestkami dušené víně .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřové se švestkami dušené na víně

Kde najít informace



×