Vejce Benedikt
Vejce Benedikt je hvězdou brunch stolu nebo si ho připravte jako snídaně. Skládá se z toustového chleba, který je pokryt ...
Vejce na tvrdo
Na hniličko, na měkko, na tvrdo… Vejce se dá připravit mnoha způsoby a záleží jen na tom, na co máme momentálně chuť. Prv...
V hlavní roli vejce! Jak je nakupovat a skladovat?
Co bylo dřív - vejce nebo slepice? Na tuto otázku sice odpověď neznáme, zato ale víme, na co si dát pozor při nákupu a uc...
Křepelčí vejce na talíři. Proč je zařadit do jídelníčku?
Dříve byla křepelčí vejce považovaná za exkluzivní delikatesu, dnes už jde o zboží běžně dostupné. Na pohled jsou drobná ...
Ztracené vejce
Připravit ztracené nebo také pošírované vejce vyžaduje trpělivost a jistou dávku kuchařského umu. K přípravě tohoto pokrm...
Pštrosí vejce
Pštrosí vejce je trochu zavádějící název pro jednu z variant na mleté maso. Zkuste a zjistíte, že je to varianta bezvadná...
Vejce na tvrdo
Vejce na tvrdo zdánlivě umíme uvařit všichni. S tímto receptem to ale vejce určitě nepřevaříte....
Co bylo dříve vejce nebo slepice?
Vejce je v české kuchyni jedna z nepostradatelných surovin. V mnoha receptech fungují jako pojivo a jsou důležitou součás...
Není vejce jako vejce. Vyznáte se?
V mnoha kulturách platí vejce za symbol života a plodnosti. V kuchyni patří slepičí vajíčko k základním používaným potrav...
Vejce nahniličko
Vajíčka patří k základním potravinám v kuchyni a připravit je lze mnoha způsoby. Vejce natvrdo mají tuhé obě složky – ted...
Míchaná vejce
Míchaná vejce jsou známou a oblíbenou snídaní. Pokud je připravíte přesně podle tohoto receptu, budou vláčná, jemná, pros...
Skotská vejce s kari majonézou
Skotská vejce s kari majonézou jsou nejlepší s bramborovou kaší. Ale klidně k nim můžeme podávat vařené brambory nebo tř...
Velikonoční vejce: jak je správně barvit a skladovat?
Sváteční pondělí spojené s velikonoční obchůzkou je za dveřmi. O víkendu bude třeba připravit výslužku pro koledníky, jej...
Vejce – symbol jara a Velikonoc zvlášť
Vejce jsou jednou z nejdůležitějších ingrediencí při téměř každém vaření a pečení. To všichni dobře víme. A stejně tak si...
Zapečená vejce
Zapečená vejce podáváme nejlépe s čerstvými zeleninovými saláty. Může to být rychlá a zdravá večeře nebo lehký oběd....
Vejce s tuňákem
Vejce s tuňákem můžeme servírovat jako předkrm při slavnostních příležitostech. nebo je můžeme servírovat jako rychlé poh...
Vejce s křenovou omáčkou
Vejce s křenovou omáčkou s čerstvým pečivem připravte třeba rodině k večeři. Také to může být skvělý předkrm ke slavnostn...
Jak uchovat vejce, mléčné výrobky, ovoce, zeleninu a pečivo v horkém létě
Začlo léto a s ním i dny horka. Netrvanlivé potraviny nám v teple nevydrží. Připravili jsme pro vás pár tipů, jak uchovat...
Jak zacházet s vejci?
Nevařte chladná vejceVajíčka, která se chystáte uvařit, je nejprve třeba vyndat z ledničky a to nejlépe i o několik hodin...
Vejce v jemné omáčce
Vejce v jemné omáčce podáváme za studena. Je to příjemná letní večeře, zvlášť když přidáme čerstvý salát ze sezónní zelen...
Plněná vejce
Plněná vejce vypadají pěkně chutnají ještě lépe. Jako předkrm, nebo s pečivem lehká večeře. Také přidáte-li salát z čers...
Netradiční míchaná vejce
Netradiční míchaná vejce, to je jedna z variant pro snídani na vidličku. K tomu čerstvé pečivo a třeba máslo....
Velikonoční tvoření
Velikonoce jsou nejvýznamnějším křesťanským svátkem, oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista. My se ale dnes podíváme na nen...
Zdobení vajíček podle receptů prababiček a barevná symbolika
Pro dekorování vajec dnes v obchodech nalezneme spoustu pomůcek, ať už ve formě barevných prášků, gelů nebo nalepovacích ...
Míchaná vejce vařená v páře s uzeným lososem
Míchaná vejce vařená v páře s uzeným lososem jsou jednoduchým jídlem a možná i proto tak oblíbeným. Svěží, chutná snídaně...
Pikantní plněná vejce
Pikantní plněná vejce jsou součástí studených mís a můžeme je doplnit třeba čerstvou sezónní zeleninou. Čerstvé pečivo, j...
Plněná ďábelská vejce
Plněná ďábelská vejce jsou pro svou vůni a chuť lahůdkou při přípravě studených mís. Protože je připravíte během chvilky,...
Plněná vejce
Plněná vejce mohou být vynikajícím předkrmem. A protože při jejich přípravě používáme jen ingredience přirozeně bezlepkov...
Plněná vejce
Plněná vejce jsou jednoduchý předkrm před hlavním jídlem. Když je doplníte zeleninovým salátem a čerstvým pečivem, mohou ...
Zapečená vejce se špenátem, houbami a pórkem
Zapečená vejce se špenátem, houbami a pórkem, to je výtečná sytá snídaně, která nám po ránu dodá spoustu energie na celé ...
Plněná vejce
Vařená vejce s tuňákem jsou vhodná pro příležitostné pohoštění i na běžnou svačinu. ...
Avokádové vejce se slaninou
Skvělá snídaně hotová za pár minut. Pokud patříte mezi příznivce low carb stravování, tak tento recept je určený právě pr...
Toast se ztraceným vejcem
Výborný toast s vejcem, který je ideální jako dobrá svačina nebo lehká a rychlá sváteční snídaně. Připravíme si housky...
Jarní salát s vejci a zelenými lístky
Na začátku jara můžete využít čerstvosti nových jarních lístků a umíchat si z nich jednoduchý a rychlý zelený salát. Aby ...
Brambory se slaninou, kukuřicí a vejcem
Tento známý a oblíbený recept si oblíbili zejména lyžaři nebo další sportovci, jejichž sportovní aktivita spadá hlavně do...
Volské voko
Vejce jsou oblíbenou ranní pochoutkou a tzv. volské oko, chutná asi všem. Jak ho připravit, aby bylo dokonalé? ...
Česnečka se ztraceným vejcem
Klasická česneková polévka je skvělý “vyprošťovák” po bujarém večírku, ale také účinný lék při nachlazení. Variací na tut...
Vajíčkový salát jako od babičky
Salát z vajíček by neměl chybět na jídelní tabuli hlavně na jaře, ale dobře chutná i během zbytku roku. Tento recept může...
Toast s avokádem a vejcem natvrdo
Co si ráno připravit k snídani, aby to bylo rychlé a zároveň vydatné a chutné jídlo? Toasty patří k oblíbeným snídaňovým ...
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky jsou lahodné, jemné a určitě zmizí z talíře hned jak je nabídnete. Proto je připravujeme nejen o vánoc...
Letní salát s vejci
Letní salát s vejci je jako stvořený pro lehký oběd nebo večeři v letním horku. Pro větší jedlíky k němu podáváme čerstvé...
Plněná hovězí roláda
Plněná hovězí roláda má mnoho společného se sekanou. I proto k ní bude nejlepší bramborová kaše....
Cibulový koláč z kynutého těsta
Cibulový koláč z kynutého těsta vám zabere trochu času, ale výsledek stojí za to. Můžete si koláč uložit i do mrazáku, ro...
Hrnková buchta
Hrnková buchta je rychlá, jednoduchá a rozhodně si na ní pochutnáte. Tak jednoduchá, že její přípravu klidně svěřte větší...
Profiterolky (Gougères, česky větrník)
Gougères jsou sýrové bochánky z odpalovaného těsta, jinak také nazývané profiterolky, česky se jim říká větrník. Jejich c...
Slaný pudink s pórkem a sýrem
Díky tomuto receptu budete mít pocit, že pudink a chleba k sobě odjakživa patří. Což je dost divný. Ale sami uvidíte, že ...
Zapečené palačinky s tvarohem
Svět bez palačinek by byl tak chudý! Tyhle placky z litého těsta jsou totiž velmi tvárné. Dají se plnit na slano, na slad...
Smažené rýžové nudle s vejci
Smažené rýžové nudle s vejci jsou takovou rychlou večeří, když zrovna spěcháte. Jsou vhodné i pro toho, kdo nesnáší lepek...
Šumavská topinka
Šumavská topinka je rychlá a sytá večeře pro celou rodinu. Levná, pikantní a nedá moc práce. Může to být ale i dobrá tepl...
Hrnkový koláč s tvarohem a jablky
Hrnkový koláč s tvarohem a jablky je jednoduchá klasika, kterou zvládne i kuchař amatér. Vláčný a lehký dezert ke kávě ne...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Vejce: recepty