Sdílet:

Pečený králík recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření120 minPočet porcí6 porcí

Pečený králík se slaninou, cibulí a trochou koření, je starý klasický recept. Jednoduchý a nedá se na něm nic zkazit. A králičí maso je libové a jemné, určitě si pochutnáte.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 králík
  • 2 cibule
  • 200 g anglické slaniny
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • sladká mletá paprika
  • mletý černý pepř
  • voda nebo vývar


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Králíka očistíme a nakrájíme na porce. Slaninu nakrájíme na proužky a prošpikujeme jí králičí maso. Vše okořeníme solí, paprikou a pepřem.

V pekáči rozpustíme máslo a dno posypeme cibulí nakrájenou na kroužky. Na ni rozložíme připravené porce králíka.

Pekáč zakryjeme víkem a maso zvolna pečeme asi hodinu a půl. Občas podlijeme vodou nebo vývarem, v polovině pečení porce králíka obrátíme. Před koncem pečení pekáč odkryjeme a maso dopečeme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pečený králík recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pečený králík .
Nebo hledejte podobné podle části názvu pečený králík .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečený králík

Kde najít informace



×