Pečený králík recept
Pečený králík se slaninou, cibulí a trochou koření, je starý klasický recept. Jednoduchý a nedá se na něm nic zkazit. A králičí maso je libové a jemné, určitě si pochutnáte.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 králík
- 2 cibule
- 200 g anglické slaniny
- 2 lžíce másla
- sůl
- sladká mletá paprika
- mletý černý pepř
- voda nebo vývar
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Králíka očistíme a nakrájíme na porce. Slaninu nakrájíme na proužky a prošpikujeme jí králičí maso. Vše okořeníme solí, paprikou a pepřem.
V pekáči rozpustíme máslo a dno posypeme cibulí nakrájenou na kroužky. Na ni rozložíme připravené porce králíka.
Pekáč zakryjeme víkem a maso zvolna pečeme asi hodinu a půl. Občas podlijeme vodou nebo vývarem, v polovině pečení porce králíka obrátíme. Před koncem pečení pekáč odkryjeme a maso dopečeme.