Vepřové kotlety se zelím podle Pohlreicha recept
Kombinace vepřového masa a zelí je v české kuchyni prostě nesmrtelná, a když přidá svůj recept i známý šéfkuchař, není co řešit. Tohle prostě musíte vyzkoušet taky!
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 vepřové kotlety bez kosti
- 100 g anglické slaniny
- 1 menší hlávku bílého zelí
- 1 lžíce přepuštěného másla (nebo jiného tuku)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 snítka rozmarýnu (nebo lžička sušeného)
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
Nejprve si připravíme marinádu na maso. Do středně velké misky nalijeme olivový olej, přidáme odrhnutý rozmarýn a promícháme. Kotlety v marinádě pěkně namočíme, misku zakryjeme potravinovou fólií a uložíme alespoň na 30 minut do chladu.
Do hrnce dáme vařit dostatek vody, osolíme ji a jakmile začne vřít, sundáme nádobí z plotny. Zelí nakrájené na nudličky vodou spaříme a ihned scedíme.
Nyní budeme potřebovat dvě pánve s nepřilnavým povrchem. Na jednu z nich nakapeme trochu oleje a přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, kterou budeme smažit. Ve druhé pánvi rozpustíme přepuštěné máslo a na něm opékáme osolené a opepřené kotlety.
A co zelí? Jakmile začne slanina hnědnout a křupat, přisypeme do pánve spařené zelí. Směs promícháme a chvíli společně opékáme.
Kotlety se zelím servírujeme nejlépe v kombinaci s knedlíky a je jedno, jestli budou houskové nebo bramborové.