Salát z červeného zelí
Salát z červeného zelí je chutná a zdravá příloha ke grilovaným masům. V grilovací sezóně na něj nezapomeňte. ...
Rotkohlsuppe z červeného zelí
Velmi zdravá sezónní polévka nabitá vitamíny. Hit letošního podzimu ze kterého budete velmi nadšení a zároveň nezatíží va...
Připravte si osvěžující domácí limonádu
Domácí limonády se v posledních letech těší velké oblibě. Už si je celkem běžně můžete dát v kdejaké kavárně či restaurac...
Top 5 nejlepší sezónní recepty měsíce srpna 2021…
Připravili jsme pro vás výběr top pěti delikátních sezónních receptů měsíce srpna, které vaše chuťové pohárky budou zbožň...
Muffiny s červeným rybízem
Ovocné muffiny jsou snadný dezert, který můžete podávat ke kávě, jako snídani nebo svačinu. Červený rybíz dodá sladkému m...
Rybízový džem
Domácí rybízový džem namazaný na čerstvé pečivo je lahodná snídaně nejen pro děti. Džem můžeme také přidávat do smetanový...
Rybízový pečený čaj
O rybízu je známo, že je velice zdravý, obzvláště ten černý. Najdeme v něm vysoký obsah vitamínu C, mnoho minerálních lát...
Tipy na osvěžující letní polévky z ovoce
Na první pohled se může zdát, že o polévky není v teplých letních dnech příliš velký zájem, ale pokrm, který často předch...
Top 5 recepty na červenec 2021…
Červenec je symbolem zralého ovoce, které nás osvěží v nejteplejším měsíci roku. Inspirujte se našimi sezónními tipy na l...
Rybízový likér
Koláče napečeny, marmelády uvařeny – co ještě připravit z přebytkového rybízu? Z červených nakyslých kuliček můžeme přich...
Rybíz ala brusinky
Rybíz ala brusinky se skvěle hodí třeba ke svíčkové. Nebo k jiným masům, prostě všude tam, kde bychom použili naložené br...
Rybízový koláč s tvarohem
Rybízový koláč s tvarohem je rychlý moučník, jeho chuť je lehce nakyslá a velmi osvěžující. Můžeme použít i mražený rybí...
Ocet není jen okyselující přísada v kuchyni, víme toho o něm víc.
Není tak dávno doba, kdy se ocet používal hlavně jako dezinfekce, odstranovač pachů, a přírodní čistidlo. Dnes už, díky r...
Je rizikové konzumovat červené maso, nebo nikoliv?
V tomto článku uvedeme stručný přehled výsledků posledních vědeckých studií na téma vliv červeného masa a masných výrobků...
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda je lehce nakyslá a často ji používáme na promazávání sladkých dortů, nebo klasického lineckého pečiv...
Ochucený ocet
V teplých měsících dozrávájí na zahradě poklady. Můžeme si udělat ochucený ocet na salát....
Vše o víně, co by jste měli znát
Sommelierské pojmy nemusejí být španělskou vesnicí. Naučte se jim porozumět Znáte ten pocit, kdy si v restauraci objedná...
Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení
Omamná vůně povidel a marmelád, aneb zavařování, sterilování, nakládání, moštování, sušení a mražení. Nejen pálící ...
Rybízová omáčka s vínem
Rybízová omáčka s vínem se hodí jak ke sladkým jídlům, tak k masu, zejména zvěřině. Tento recept je považován za základní...
Pečený čaj černý rybíz
Sice už je po sezóně černého rybízu, ale mnoho lidí si ho zamražuje. Pak se často stává, že pro rybíz není místo na nic j...
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda je lehce nakyslá, hodí se k promazávání dortových korpusů, nezastupitelná je při pečení lineckého cukr...
Braňte se nemocem posilováním střevní mikroflóry
Sezona respiračních onemocnění nepolevuje, naopak! Náš organismus musí nyní čelit novým výzvám, třeba i té v podobě koron...
Jak posílit imunitu? Jednoduše – kvalitním a pestrým jídelníčkem.
Vitamíny v tabletkách by měly být používány jen jako doplněk pestré stravy, nikdy ne jako náhrada jídla. Na tom se shoduj...
Rybízový džem
Rybíz je velmi zdravý a chutný. V kuchyni má mnoho využití. Můžeme si udělat rybízovou šťávu, džem nebo upéct rybízový ko...
Jednoduchá rybízová marmeláda
Jednoduchá rybízová marmeláda je pikantní a zároveň sladká. Jako dělaná na promazávání dortů nebo lineckého cukroví. ...
Rybízová omáčka se smetanou
Rybízová omáčka se smetanou je další verze skvělé omáčky připravené z čerstvého bobulovitého ovoce....
Domácí ostružinový likér
Domácí ostružinový likér je voňavý nápoj pro dospělé. Hodí se skvěle také třeba k přípravě míchaných nápojů. Pokud nemá...
Rychlá rybízová bublanina
Rychlá rybízová bublanina je velmi jednoduchý moučník. Kromě rybízu můžeme použít úplně jiné drobnější ovoce. Nejlépe sam...
Rybízový koláč
Rybízový koláč je vyloženě letní moučník. Sladká žmolenka tu krásně doplňuje svěží nakyslost čerstvého rybízu....
Linecké cukroví
Vůně lineckého cukroví doslova ukazuje, že se blíží Vánoce. Kdo by si jen dokázal představit tyto krásné svátky bez slepo...
Červené zelí s jablky
Skvělá verze přílohy z červeného zelí. Vhodné jako příloha k vánočním pokrmům, například ke kachně. Zelí umyjeme, cibu...
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem je jídlo s neobvyklou chutí, vytvořenou marinováním masa a přidáním pom...
Řecké dušené hovězí
Řecké dušené hovězí si vyžádá trochu více vašeho času, ale je to jedno z nejchutnějších dušených jídel vůbec. Spojení chu...
Italské dušené hovězí
Italské dušené hovězí jen velmi vzdáleně připomíná český guláš. Liší se hlavně přidáním červeného vína, rajčat a dlouhým ...
Irské dušené hovězí
Irské dušené hovězí je lahodný guláš z hovězího masa, který přidáním černého piva a červeného vína získá neopakovatelnou ...
Kachna na medu a víně s červeným zelím
Tento výborný podzimní recept na Kachnu na medu pro Sodexo kuchařský workshop vytvořil šéfkuchař Juraj Dohňanský. Teď můž...
Zapečený toust s drůbežími játry
Zapečený toust s drůbežími játry se hodí třeba na posezení s přáteli u sklenky červeného vína. Nebo to může být jednodu...
Vepřová líčka
Vepřová líčka na víně jsou šťavnatá a jemná. Podávejte je nejlépe s bramborovou kaší nebo s bramborovými hranolky a dušen...
Grilované kuře s kokosovou rýží a chilli-limetkovou omáčkou
Skvělý recept na grilované kuře, které má krásně křupavou kůrčičku a jemný vnitřek, které se podává s návykovou kokosovou...
Daňčí medailonky
Daňčí medailonky jsou rozhodně delikatesou. Podávejte je s jemnou bramborovou kaší nebo pečenými bramborami....
Brusinkové čatní
Anglicky se omáčce, která zvýrazní chuť pokrmů, přezdívá chutney. V češtině jí říkáme čatní a recepty na toto dochucovadl...
Gaspacho
Gaspacho je krémová studená španělská polévka. Je plná vitamínů, protože ji připravujeme pouze z čerstvé zeleniny....
Svařené víno
Svařené víno je nápoj hodící se na zimu. Je to tradice, kterou si můžete uvařit i doma. Vyrábí se z červeného nebo bílého...
Pikantní marocký mrkvový salát
Pikantní marocký mrkvový salát má velmi výraznou chuť. Pokud jste milovníky ostrých pikantních jídel, je to pro vás to pr...
Japonské nudle s brokolicí
Japonské nudle s brokolicí jsou skvělé a pokud neseženete pohankové nudle, můžete použít klidně nudle rýžové. Je to skvěl...
Dušené zelí
Dušené zelí, ať už bílé, nebo červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušenéh...
Boloňská omáčka
Boloňská omáčka se podává s jakýmkoliv druhem těstovin. Nejlepší je, když hotové těstoviny přelité boloňskou omáčkou, pos...
Rychlé lasagne
Lasagne jsou tradiční italský pokrm, který můžete potkat ve více variantách. Naše rychlé lasagne připravíme ze sušených t...
Kuře na víně
Snadno si doma připravíme kulinářskou lahůdku kuře na víně s houbami. Podáváme s křupavou bagetou, nebo pečenými brambory...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Z cerveneho rybizu recepty