Dušené vepřové s kapustou recept
Dušené vepřové s kapustou je úplně nejlepší s vařenými bramborami. Ale klidně si jako přílohu uvařte houskový knedlík nebo noky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g vepřového masa
- 7 velkých brambor
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce sádla
- 2 stroužky česneku
- 1 střední kapusta
- sůl
- mletý černý pepř
- kmín
- voda nebo zeleninový vývar
Způsob přípravy
V kastrole rozpustíme jednu lžíci sádla. Vepřové maso nakrájíme na střední kostky a na sádle je opečeme, pak podlijeme vodou a přidáme špetku kmínu, pepře a soli. Kastrol přikryjeme pokličkou a maso zvolna dusíme asi 50 minut. Podle potřeby podléváme.
Mezitím si nakrájíme kapustu nahrubo a spaříme ji horkou vodou. Okapanou pak přidáme k vepřovému masu společně s brambory nakrájenými na kostky. Znovu kastrol přikryjeme pokličkou a vše dusíme při mírné teplotě doměkka.
Na konci vaření přidáme do kastrolu utřený česnek a šťávu zahustíme moukou rozšlehanou v trošce vody. Povaříme ještě asi 4 minuty a odstraníme kastrol z plotny. Hotové jídlo dochutíme solí a pepřem podle potřeby.