Dušené vepřové s kapustou recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření120 minPočet porcí4 porce

Dušené vepřové s kapustou je úplně nejlepší s vařenými bramborami. Ale klidně si jako přílohu uvařte houskový knedlík nebo noky.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 400 g vepřového masa
  • 7 velkých brambor
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce sádla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 střední kapusta
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • kmín
  • voda nebo zeleninový vývar


Způsob přípravy

V kastrole rozpustíme jednu lžíci sádla. Vepřové maso nakrájíme na střední kostky a na sádle je opečeme, pak podlijeme vodou a přidáme špetku kmínu, pepře a soli. Kastrol přikryjeme pokličkou a maso zvolna dusíme asi 50 minut. Podle potřeby podléváme.

Mezitím si nakrájíme kapustu nahrubo a spaříme ji horkou vodou. Okapanou pak přidáme k vepřovému masu společně s brambory nakrájenými na kostky. Znovu kastrol přikryjeme pokličkou a vše dusíme při mírné teplotě doměkka.

Na konci vaření přidáme do kastrolu utřený česnek a šťávu zahustíme moukou rozšlehanou v trošce vody. Povaříme ještě asi 4 minuty a odstraníme kastrol z plotny. Hotové jídlo dochutíme solí a pepřem podle potřeby.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dušené vepřové s kapustou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dušené vepřové s kapustou .
Nebo hledejte podobné podle části názvu dušené vepřové kapustou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušené vepřové s kapustou

Kde najít informace



×