Oblíbené podkategorie receptů z kategorie Omáčky
Rajčatová omáčka
Tahle červená omáčka se používá jako základ na těstoviny, jako nátěrka na pizzu a připravit z ní můžete i rajskou polévku...
Cuketová omáčka na těstoviny
Cuketová omáčka na těstoviny je lahodně smetanová a lehce pikantní. Těstoviny si vyberte podle své chuti. Třeba penne neb...
Rajský protlak domácí
Protlak z rajčat se hodí k dohušťování omáček, polévek i masových ragú. V české kuchyni není rajský protlak nic nového, n...
Bylinková majonéza
Pokrmy s majonézou jsou v české kuchyni velmi populární. Majonézu lze přidat do salátů, ozdobit s ní chlebíčky, ozvláštni...
Borůvkový rozvar
Na lívance, palačinky, jako ozdoba na dorty i koláče a třeba i na zmrzlinu - i takové využití má borůvkový rozvar. Borůvk...
Jogurtový dip s mátou
Dip je omáčka, která se nepřelévá přes maso, ale podává se samostatně. Kousky masa do ní můžete namočit, podobně jako zel...
Jednoduchý sýrový dip
Jednoduchý sýrový dip ke grilovanému masu je hotový během chvilky a vaše grilované maso doplní znamenitě. A samozřejmě ...
Jahodová omáčka
Omáčka z čerstvých či mražených jahod má všestranné využití. Dá se použít jako přeliv na zmrzlinu, dorty, koláče, lívance...
Rajčatová omáčka sugo
Italská kuchyně se bez rajčatové omáčky téměř neobejde. Používá se při přípravě masových ragú, těstovin i jako omáčka na ...
Bešamel
Bešamelová omáčka je základem pro přípravu dalších omáček, nebo se používá také jako výplň do zapečených těstovin, napřík...
Domácí pesto s koriandrem
Domácí pesto s koriandrem nabídněte například k hovězímu steaku. Stejně tak bude dobré s jednoduchým bramborovým salátem ...
Cibulový dip
Cibulový dip je omáčka, která se hodí jak ke grilovaným masům, tak i k zelenině. Jednoduchá a pikantní....
Hruškové chutney
Hustá omáčka, které se u nás říká čatní, se používá k dochucení pokrmů a zvýraznění jejich chuti. Hrušková varianta čatní...
Domácí kečup
Pokud je sezóna rajčat štědrá, nabízí se vyrobit si domácí kečup. Oproti tomu z obchodu přesně víte, co jste do něj dali,...
Ostružinová omáčka
Na létu je skvělé, že je všude dostatek ovoce. Meruňky, broskve i spousta bobulovin. Z ovoce se dají vyrobit také omáčky,...
Hříbková omáčka
Hříbková omáčka bude nejlepší ze samých hříbků. Ale klidně ji můžete uvařit i ze směsi čerstvě nasbíraných hub....
Domácí tatarská omáčka
Češi platí za milovníky tatarské omáčky, a i když se tradičně podává k masu nebo vejcím, my si do ní bez ostychu namočíme...
Angreštové čatní
Bobulky angreštu dozrávají v časném létě a ovoce je to vskutku velmi dobře využitelné. Bílý angrešt je velmi osvěžující, ...
Koprová omáčka podle Pohlreicha
Koprová omáčka podle Pohlreicha je voňavá letní polévka. Má spoustu příznivců, ale i těch kteří ji odmítají. Tenhle recep...
Domácí majonéza
Majonéza se používá k dochucení salátů, těstovin nebo třeba jako ozdoba na chlebíčky. Vyrobit si ji doma není nic složité...
Jahodová omáčka
Moučníky jsou samy o sobě velká laskomina, ale když je polijete čokoládou a/nebo ovocnou omáčkou, dostanou se na další ch...
Bílé fazole na kyselo
Bílé fazole na kyselo třeba s domácím houskovým knedlíkem, to je lahůdka. Můžete přidat natvrdo uvařené vejce a obejdete ...
Omáčky z vepřového masa
Omáčky z vepřového masa podáváme s rýží, s houskovými knedlíky, s vařenými bramborami. A také s těstovinami nebo s kouske...
Holandská omáčka lehká
Chřest by byl bez holandské omáčky jen polovičatý, protože tahle světlá omáčka je k tomuto druhu zeleniny prostě bezkonku...
Bílá houbová omáčka
Bílá houbová omáčka se smetanou je jemná a lahodná. Přílohou mohou být hranolky a čerstvá zelenina s plátkem kuřecího neb...
Krkovice
Vepřová krkovice je maso, které můžeme upravit mnoha způsoby. Tento recept je na dobrý a jednoduchý vepřový guláš....
Omáčky k rýži
Omáčky k rýži můžeme připravit podle spousty receptů. Tento recept je na jednoduchou, jemnou, smetanovou omáčku k masu. A...
Omáčky z kuřecího masa
Omáčky z kuřecího masa jsou skvělé například v tom, že jejich příprava vám nezabere mnoho času. A libové kuřecí maso může...
Frankfurtská omáčka
Frankfurtská omáčka je známé a oblíbené jídlo. Většinou ho podáváme s knedlíky nebo s rýží. Dejte si záležet na výběru kv...
Koprová omáčka podle Pohlreicha
Tato omáčka rozděluje české strávníky na dva tábory - na ty, kdo ji milují a pak na ty, co ji nemohou ani cítit. Známý šé...
Okurková omáčka 2
Trochu netradiční či méně známá omáčka z okurek je fantastickou volbou pro letní horké dny....
Okurková omáčka
Okurková omáčka a její recept patří ke klasickým českým omáčkám, které jako spolehlivá příloha fungují například ke knedl...
Rajská omáčka
Rajská omáčka je prostě rajská omáčka a její recept patří k tomu nejopečovávanějšímu v soukromých kuchařkách....
Hořčicová omáčka
Hořčicová omáčka a její recept se hodí zejména k minutkovému masu. Jde o teplou přílohovou omáčku s vůní a chutí hořčice,...
Houbová omáčka 2
Houbová omáčka patří mezi vydatné omáčky, které mají všeobecný úspěch a mnoho repríz na oběd i večeři. Tento recept je te...
Celerová omáčka
Recept na celerovou omáčku vás určitě překvapí tím, jak je vlastně tato polozapomenutá omáčka jednoduchá na přípravu a ja...
Houbová omáčka
Houbová omáčka a její recept může posloužit nejen na jaře a na podzim, ale díky nabídce hub v obchodech může být houbová ...
Rajská omáčka 2
Malinko změněná varianta receptu rajská omáčka, který by vás mohl zaujmout. Rajská omáčka a její recept zde....
Omáčky ke kuřecímu masu
Omáčky ke kuřecímu masu mohou být zeleninové, smetanové, nebo jako tahle, se žampiony. Stačí pak jen přidat třeba grilova...
Jahodová omáčka
Jahodová omáčka je božská na tvarohové kynuté knedlíky, ale i do koláčů, na dezerty nebo ke zmrzlině. Jahodová omáčka a j...
Malinová omáčka
Malinová omáčka, respektive na její recept lze použít i zmrazené maliny. Lepší jsou však čerstvé, které jídlo, jako je ma...
Malinová omáčka s mlékem
Malinová omáčka a její recept by neměly chybět v žádné domácí kuchařce. Zde je malinová omáčka s mlékem, která se výborně...
Meruňková omáčka
Meruňková omáčka, jejíž recept je velmi flexibilní, se dělá nejlépe z čerstvých meruněk, které mohou být už trochu měkčí....
Borůvková omáčka
Borůvková omáčka nebo její recept se v některých krajích nazývá žahour. Borůvková omáčka se výborně hodí na lívance či pa...
Holandská omáčka
Holandská omáčka patří k pilířům francouzské kuchyně a hodí se zejména k rybám a mořským plodům, někdy také k zelenině....
Cibulová omáčka
Neprávem opomíjená cibulová omáčka a její recept najdete níže. Jde o levnou, zdravou a výbornou přílohu nejen k masům....
Pažitková omáčka 2
Pažitková omáčka se výborně hodí k tradiční vídeňské specialitě s vařeným hovězím masem....
Pažitková omáčka
Pažitková omáčka perfektně využívá této chuťově výrazné bylinky pro to, aby požitek z jídla byl výraznější....
Křenová omáčka
Křenová omáčka a její recept se výborně hodí například jako příloha k masům, jako je uzené maso nebo vařené hovězí maso....
Křenová omáčka 2
Křenová omáčka jako křen v tomto receptu pomůže vyhnat bacily z těla i duše....