Sdílet:

Chřestová polévka recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí4 porce

Super zelená a super chutná zeleninová polévka s několika jednoduchými ingrediencemi. Zdraví na talíři hotové za několik minut. Hurá, chřestová sezóna je za dveřmi!
(celý recept)

Ingredience receptu

  • trochu rostlinného oleje
  • 350 g nasekaných stonků chřestu (bez dřevěných konců)
  • 3 šalotky, jemně nakrájené na plátky
  • 2 stroužky česneku, drcené
  • 2 velké hrstky špenátu
  • 700 ml zeleninového vývaru (pokud možno čerstvý)
  • olivový olej
  • chléb (nejlépe kváskový)


Způsob přípravy

Ve velkém kastrolu zahřejte máslo a olej, dokud nevypění. A orestujte chřestové špičky na několik minut, aby změkly. Vyjměte a odložte stranou.

Přidejte šalotku, stonky chřestu a česnek a restujte cca 5-10 minut, dokud nezměknou, ale stále jsou světlé. Vmíchejte špenát, přelijte vývar, přiveďte k varu a poté pomocí mixéru rozmixujeme do hladkého krému.

Dochuťte podle chuti a podle potřeby přidejte horkou vodu. Servirujte pokapané olivovým olejem a s kváskovým chlebem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Chřestová polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Chřestová polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu chřestová polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Chřestová polévka

Kde najít informace



×