Chřestová polévka recept
Super zelená a super chutná zeleninová polévka s několika jednoduchými ingrediencemi. Zdraví na talíři hotové za několik minut. Hurá, chřestová sezóna je za dveřmi!
(celý recept)
Ingredience receptu
- trochu rostlinného oleje
- 350 g nasekaných stonků chřestu (bez dřevěných konců)
- 3 šalotky, jemně nakrájené na plátky
- 2 stroužky česneku, drcené
- 2 velké hrstky špenátu
- 700 ml zeleninového vývaru (pokud možno čerstvý)
- olivový olej
- chléb (nejlépe kváskový)
Způsob přípravy
Ve velkém kastrolu zahřejte máslo a olej, dokud nevypění. A orestujte chřestové špičky na několik minut, aby změkly. Vyjměte a odložte stranou.
Přidejte šalotku, stonky chřestu a česnek a restujte cca 5-10 minut, dokud nezměknou, ale stále jsou světlé. Vmíchejte špenát, přelijte vývar, přiveďte k varu a poté pomocí mixéru rozmixujeme do hladkého krému.
Dochuťte podle chuti a podle potřeby přidejte horkou vodu. Servirujte pokapané olivovým olejem a s kváskovým chlebem.