Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta jsou jemné a určitě se po nich na talíři jen zapráší. Počítejte s tím, že jich ni...
Pečené brambory
Pečené brambory jsou krásně křupavé a hodí se jako příloha ke všem pečeným a grilovaným masům. Místo pažitky je můžete na...
Jedlé květiny na našem talíři
Někteří dobře známe květy černého bezu, které smažíme v trojobalu nebo v palačinkovém těstíčku a pochutnáváme si na nich ...
Sushi a Suši - Japonsko na talíři
Sushi je jedno z nejznámějších japonských jídel s tisíciletou historií a tradicí. V současnosti slaví po celém světě velk...
Kapří podkovy pečené
Maso z kapra nakrájené na podkovy vypadá na talíři velmi dekorativně a způsobů, jak rybu upravit, je hned několik. Kdo ne...
Omáčka na špagety
Omáčka na špagety se salámem a česnekem je rychlá a jednoduchá. Kromě špaget, můžeme použít i jiné kvalitní těstoviny. ...
Losos s bylinkovou omáčkou
Losos s bylinkovou omáčkou je zdravé, lehké a voňavé jídlo, které rychle připravíme. Můžeme ho podávat s vařenýmmi brambo...
Přivítejte jaro s jedlými květy na talíři…
Nalaďte se na jaro a rozveselte svůj talíř či zákusek jedlými květy. Zdobení jídel jedlými květy je tradice známá již tis...
Top 5 jedinečných sezónních druhů podzimní zeleniny, které nesmí chybět na vašem talíři…
Seznamte se s nejpodceňovanější zeleninou podzimu a připravte si z ní delikátní recepty. Dýně a máslová dýně jsou považov...
Bramborová polévka s vejci
Domácí bramborová polévka s vejci je opravdová pochoutka. Je hustá, voňavá, se spoustou zeleniny, můžeme ji klidně podáva...
Americké lívance
Americké lívance, oblíbená snídaně, se trochu liší od našich klasických lívanců. Například tím, že jsou silnější (asi 1 c...
Kapustová polévka
Kapustová polévka je jednou z hustých zeleninových polévek, které můžeme podávat i ke svačině. Můžeme k ní přidat topinku...
Pšeničné klíčky, zázrak na našem talíři
Už jste o nich slyšeli? V dnešní uspěchané době se málo věnujeme svému jídelníčku. V práci se stravujeme v jídelnách, res...
Okurka hadovka nejen na talíři
Dietní zeleninaOkurka hadovka patří mezi tu nejběžnější zeleninu. Koupíte jí prakticky všude a opravdu málokdy se stane, ...
Avokádo s tuňákem
Nezvyklý, ale velmi chutný předkrm nebo hlavní chod. Avokádo omyjeme a rozřízneme podélně. Odstraníme pecky a vydlabe...
Smažený hermelín v bramborovém těstíčku
Smažený hermelím v bramborovém těstíčku připravíme jako rychlou večeři třeba se zeleninovým salátem. Pro toho, kdo to má ...
Jarní kuře s parmezánem
Kombinace chuti parmezánu a kuřete spolu s brambory, hráškem a čerstvým špenátem je opravdu výtečná. Příprava je jednoduc...
Křepelčí vejce na talíři. Proč je zařadit do jídelníčku?
Dříve byla křepelčí vejce považovaná za exkluzivní delikatesu, dnes už jde o zboží běžně dostupné. Na pohled jsou drobná ...
Barvy podzimu na talíři. Vyzkoušejte dýňový cheesecake!
Konec léta a začátek podzimu patří zelenině, která poutá pozornost neobvyklými tvary a nádhernými barvami. Dýně mají v ku...
Italské dušené hovězí
Italské dušené hovězí jen velmi vzdáleně připomíná český guláš. Liší se hlavně přidáním červeného vína, rajčat a dlouhým ...
Těstoviny s brokolicí a kuřecími párky
Těstoviny s brokolicí a kuřecími párky jsou velmi chutné a lehké jídlo. Jako letní oběd nebo večeře jsou ideální. Ve v...
Pikantní kuřecí salát s kroupami
Pikantní kuřecí salát s kroupami je zdravé a rychle připravené jídlo, které můžeme podávat teplé i studené. Je to samosta...
Blanšírovaná zelenina - je křupavá a plná vitamínů s výraznou barvou...
Přinášíme tipy na to jak si správně připravit zeleninu, aby neztratila vitamíny a přitom si zachovala krásnou barvu a křu...
Top recepty na listopad a prosinec 2020 aneb zahřejte se zevnitř…
Podzimní barevné listí už skoro opadalo a lesy se pomalu začínají ukládat k zimnímu spánku. Krajinu zdobí cukrový popraše...
Kuře s avokádem
Kuře s avokádem je neobvyklé spojení chutí, které nás velmi příjemně překvapí. Je to lehké a voňavé jídlo, můžeme ho serv...
Letní dýňová polévka s těstovinami a parmezánem
Letní dýňová polévka s těstovinami a parmezánem je plná zelených bylinek. Je voňavá, rychle připravená a může klidně nahr...
Rajská polévka
Rajská polévka je jednou z polévek, které můžeme podávat i jako teplou svačinu nebo lehkou večeři. S čerstvým pečivem, n...
Dršťková polévka
Dršťková polévka je tradiční oblíbená přesnídávková polévka. Přidáme-li k ní čerstvé pečivo, může klidně nahradit i veče...
Buchtičky se šodó
Buchtičky se šodó milují hlavně děti. Ale tyto domácí buchtičky polité voňavým vanilkovým krémem určitě budou chutnat vše...
Krémová dýňová polévka
Horká krémová dýňová polévka nás báječně zahřeje v sychravých podzimních dnech. Je jednoduchá, rychle hotová, sytá a lehc...
Vepřová pečeně
Vepřová pečeně třeba s knedlíkem a zelím je skvělý nedělní oběd. Dobře upečené vepřové maso můžeme ale podávat téměř s ...
Sváteční hrachová polévka
Sváteční hrachovou polévku můžeme podávat s opečenými krutony, nebo s topinkou. Můžeme ji na talíři ještě ozdobit třeba ...
Smažené kapří řízky
Smažené kapří řízky na štědrovečerní stůl prostě patří. S bramborovým salátem a rybí polévkou jsou základními kameny naši...
Ovocné kynuté knedlíky
Ovocné kynuté knedlíky, ať už jsou s jahodami, meruňkami, švestkami nebo docela jiným ovocem, máme rádi hlavně my, milovn...
Dukátové buchtičky
Dukátové buchtičky jsou oblíbeným sladkým jídlem nejen u dětí. I my dospělí si na nich občas rádi pochutnáme....
Rizoto s kuřecím masem
Rizoto s kuřecím masem je oblíbený český recept. Správně bychom ale měli raději říkat „dušená rýže s kuřecím masem“ prot...
Špagety Carbonara
Nevíme jistě, jestli jsou Špagety Carbonara italský vynález, nebo jestli čirou náhodou nepocházejí z Ameriky. Vejce, slan...
Ovesná kaše z vloček
Ovesná kaše z vloček je zdravá a vydatná snídaně. Také ji můžeme ozdobit lžící smetanového jogurtu, máme-li ho zrovna po ...
Špagety s mletým masem
Špagety s mletým masem jsou skvěle vymyšlenou večeří, která bude chutnat snad úplně všem. Použijme kvalitní těstoviny a m...
Smažené vepřové řízky bez lepku
Smažené vepřové řízky bez lepku chutnají báječně. Přílohou bývá většinou bramborová kaše, vařené brambory nebo bramborový...
Hrachová kaše ze žlutého hrachu
Hrachová kaše ze žlutého hrachu je zdravé jídlo plné bílkovin, vápníku a vitamínu B. S vařenými vejci, s uzeným masem neb...
Okurka s bílým jogurtem
Okurka s bílým jogurtem. Skvělý okurkový salát s bílým jogurtem k masu, pečivu nebo k bramborákům. ...
Svíčkové plátky v rokfórové omáčce
Svíčkové plátky v rokfórové omáčce, to je opravdu delikatesa. Měkké maso s pikantní omáčkou doplníme přílohou podle své c...
Kuřecí řízky trochu jinak
Kuřecí řízky trochu jinak jsou křehké a pikantní. Můžete použít kukuřičnou nebo jinou bezlepkovou mouku a můžete jimi poh...
Pštrosí vejce
Pštrosí vejce je trochu zavádějící název pro jednu z variant na mleté maso. Zkuste a zjistíte, že je to varianta bezvadná...
Sýrové noky
Sýrové noky můžete připravit z eidamu, nebo třeba z ementálu. Použít je můžeme jako skvělou přílohu k masu, nebo samotné ...
Květák na slanině s vejci naměkko
Květák na slanině s vejci naměkko podáváme s vařenými brambory nebo s čerstvým pečivem. Lehké a levné jídlo, které bude ...
Kapr na másle
Kapr na másle zase trochu jinak. Vyzkoušený a moc dobrý recept. Bude chutnat třeba s pečenými brambory....
Vepřové maso ve smetanové omáčce
Vepřové maso ve smetanové omáčce podáváme s houskovým knedlíkem. Můžeme ale jako přílohu připravit i dušenou rýži....
Sladká šunka
Sladká šunka je možná trochu neobvyklá pochoutka, ale stojí za to ji vyzkoušet. Je docela možné, že si ji hodně oblíbíte....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Talíři… recepty